Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Χορός στα Δημήτρια 2012

Leave a Comment
Πλούσιο το πρόγραμμα στο πεδίο του χορού στο πρόγραμμα των φετινών Δημητρίων. Ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό δίνουν το παρόν στην διοργάνωση.

Το πρόγραμμα:

Γερμανικό χιπ χοπ συγκρότημα Moop Mama.
Η ομάδα Moop Mama είναι μια γερμανική hip-hop κολεκτίβα που χρησιμοποιεί περίτεχνα ζωντανά όργανα και κινείται γύρω από ένα ευρύ φάσμα επιρροών. Κάποιες φορές παραπέμπει σε μια ομάδα ska, ενώ άλλες παίρνει ένα πρόσωπο funk.
Στο θέατρο Κήπου. 18 Σεπτεμβρίου.

Atto Bianco από την ομάδα χορού Vertical Dance Company.
Παρουσιάζουν το πολυθέαμα Atto Bianco, που συνδυάζει τον χορό με τις αναρριχήσεις σε κτίρια πόλεων. Η ομάδα στρέφει την προσοχή της στην αρχιτεκτονική δομή και στο πως αυτή συνδέεται με την χορογραφική σύνθεση και την κίνηση των σωμάτων στο χώρο.
Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. 21 Σεπτεμβρίου.

Η δεξίωσης, από το Χοροθέατρο Οκτάνα.

Κοινό, καλλιτέχνες και προσκεκλημένοι σε μια κοινή συνάντηση γεμάτη εκπλήξεις φαγητό και ποτό.
Στον κήπο της βίλλας Μορντώχ. 22 Σεπτεμβρίου.

Hora από την ομάδα χορού Batsheva Dance Company από το Ισραήλ, σε χορογραφία Ohad Naharin.
Κάθε δουλειά του εκκεντρικού Ohad Naharin αποτελεί μια έκπληξη που πάντα δημιουργεί ερεθίσματα. Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του έργου του με το αινιγματικό όνομα Hora. Ο τίτλος αναφέρεται σε ισραηλιτικό λαϊκό χορό που χορευόταν στους αγρούς μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς.Η τελευταία του δημιουργία οδηγεί τη δική του μοναδική χορευτική γλώσσα ακόμη πιο μακριά, σε μια περιοχή της αφαίρεσης, όπου η κίνηση αποτελεί σχεδόν αναλυτική διαδικασία και η διάδραση με τη φράση που την ακολουθεί μοιάζει να αντλεί τη δύναμή της από αυθαίρετες πηγές.
Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 29 Σεπτεμβρίου.

Επιμένω από την ομάδα χορού Χορευτές του Βορρά, σε χορογραφία Παναγιώτη Αργυρόπουλου.
Οι Χορευτές του Βορρά δημιουργήθηκαν από την Τατιάνα Παπαδοπούλου τον Οκτώβριο του 1994. Η ομάδα κινείται σε νεοκλασικά και σύγχρονα μοτίβα και ως επί το πλείστον πάνω σε καθαρά χορευτικές φόρμες.
Στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. 30 Σεπτεμβρίου.


Μεταπολίτευση, από την ομάδα χορού Φοra.
Ένα δυναμικό γυναικείο χορευτικό τρίο ανιχνεύει την πρόσφατη Ιστορία.
Πώς χορεύεται η Μεταπολίτευση; Η νέα δουλειά από τη Μέντη Μέγα και την καλλιτεχνική ομάδα Φora αποτελεί μια απόπειρα κατανόησης των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που οδήγησαν στην οικονομική και αξιακή κρίση της Ελλάδας του σήμερα. Μουσική, ήχοι, εικόνες και σωματικές μνήμες από την εποχή της Μεταπολίτευσης έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τη σφιχτή ρυθμική δομή του γυναικείου τρίο.
Στο Θέατρο Αυλαία. 2 Οκτωβρίου.

Πρώτη ύλη του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με φόντο τη διάψευση όλων των προσδοκιών, επιχειρεί έναν αναστοχασμό πάνω στην προσωπική, αλλά και την ελληνική ταυτότητα με εργαλεία τα πιο στοιχειώδη από το εργαστήρι του εικαστικού: ένα τελάρο, ένα σκουπιδοτενεκέ, ένα σώμα, τον ίδιο του τον εαυτό και —πάνω απ’ όλα— ένα βλέμμα διαυγές και μια ποιητική διάθεση που ξέρει να αναμετράται με τα ουσιώδη. Ερμηνεύουν ο Tadeu Liesenfeld και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Στον χώρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. 11-14 Οκτωβρίου & 17-20 Οκτωβρίου.
Έλληνες χορογράφοι: Τρεις Έλληνες χορογράφοι παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια βραδιά.
Το στρώμα. σε χορογραφία Μαρίας Γοργία.
Κοίτα με, σε χορογραφία Πέρσας Σταματοπούλου.
Η χρυσή εποχή, σε χορογραφία Δημήτρη Τσιαπκίνη.
Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. 12 Οκτωβρίου.


Χορεύοντας για τα 100.
Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, θα βγουν από κάθε γειτονιά και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης.
Στους δρόμους της πόλης. 13 Οκτωβρίου.

Journey Home, από την ομάδα χορού Les Slovaks, από το Βέλγιο.
H παράσταση αυτή είναι ένα ακόμα ταξίδι στο σύμπαν των Les Slovaks. Σε αυτή την παραγωγή που έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2009 στις Βρυξέλλες, κάθε χορευτής έρχεται στο προσκήνιο ως σολίστ ενώ ταυτόχρονα κινείται και σαν αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της παράστασης είναι η άμεση έμπνευση από τους σλοβάκικους λαϊκούς χορούς και τα παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια της σλοβάκικης λαϊκής παράδοσης.
Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. 14 Οκτωβρίου.

Soapera των Matilde Monnier and Dominique Figarella.
Ένα πλατό και εκατομμύρια μικροσκοπικές φυσαλίδες και αφρός είναι το πεδίο δράσης των χορευτών της παράστασης.
Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. 24 Οκτωβρίου.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: