Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

2ο Φεστιβάλ Χορού Μονής Λαζαριστών

Leave a Comment
Από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου (στις 21.00) θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Χορού Μονής Λαζαριστών δίνοντας τη δυνατότητα σε δημιουργούς και θεατές να εκφραστούν και να συμμετάσχουν με έναν πρωτότυπο όσο και δημιουργικό τρόπο.

27Αυγούστου
Η ομάδα "Κιναίσθηση" της Κατερίνας Αντωνιάδου, με το Homesick εκφράζει την αγανάκτηση της για την σημερινή πραγματικότητα με σκηνογραφικά στοιχεία του 1940-50, αλλά και την ελπίδα της για το μέλλον.
Διάρκεια 30'
Η καθαρότητα και ειλικρίνεια του αφρικάνικου παραδοσιακού χορού και μουσικής με τους "Seli Kanou" της Άννας Καραμήτσου, είναι μια ανάγκη ανάκλησης της μνήμης του χορού ως μέσου επικοινωνίας, θεραπείας, σύνδεσης με το ιερό. Μια υπενθύμιση στη βαθιά αλήθεια του ανθρώπινου σώματος που χορεύει.
Διάρκεια 60'
Παράλληλα οι Seli Kanou και η "Δρώσα Μάζα" οργανώνουν ένα "τριήμερο σεμινάριο αφρικάνικου χορού" κάθε μέρα από τις 18:00 έως 20:00 στο χώρο της Μονής Λαζαριστών.
Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με διάφορους αφρικάνικους χορούς και ρυθμούς, όπου μέσα από τη συνοδεία κρουστών, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις για το σώμα τους θα αισθανθούν την σχέση τους με τη γη, τον χώρο και γενικότερα τον ρυθμό.

28 Αυγούστου
Οι "Αλλαχού" έρχονται από την Αθήνα για να κρυφτούν, να χαθούν και να βρεθούν Μέσα στο πλήθος, διατηρώντας τη φόρμα και τη δυναμική μια παράστασης που στηρίζεται απόλυτα στο περιβάλλον που την αγκαλιάζει και στο ανθρώπινο δυναμικό που την επηρεάζει.
Διάρκεια 60'
Η ομάδα "Τρίγωνο" (Δανάη Χριστακάκου, Κλαίρη Γραμματίκη και Σύλια Καραβασίλη) με το έργο Orgone προσθέτουν στη γυμνή από ζωή σκηνή τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν στην κορύφωση.
Διάρκεια 15'
Η ομάδα "2ART" των Στάθη Ναυσικά, Αλεξία Σιμάτη μαζί με τους μουσικούς Νomik και Πάρι Βασιλειάδη (Rispa, Sleepin Pillow) με το έργο Which Side Are you On? προσπαθεί να παρουσιάσει τη λεπτή εκείνη γραμμή που διαχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από τη φαντασία, τη διαβίωση από την επιβίωση.
Διάρκεια 30'

29 Αυγούστου
Το Kind of woman με τους "Β+6" της Βερονίκης Τσουγκράνη, πραγματεύεται τη γυναίκα, την πολυσύνθετη προσωπικότητά της και τους πολλαπλούς της ρόλους.
Διάρκεια 30'
Σαν ταξιδιώτες στον ίδιο μονόδρομο η Βίκυ Ιωαννίδου και η Βάγια Καπουσίδου, περιπλανώνται στην απουσία του χρόνου με τον Κοινό τόπο.
Διάρκεια 15'
Η ομάδα σύγχρονου χορού "Indigo" με εμπνευστές και ερμηνευτές τους Άννα Λιανοπούλου και Μάνο Κοπανάκη και τους Dorian Idrizi (βιολί) και Σπύρο Τζέκο (κλαρινέτο) θα παρουσιάσουν το Internal conflict (εσωτερική σύγκρουση) που βασίζεται σε μια διάλεξη σχετικά με το "τίποτα" του John Cage.
Διάρκεια 10'
Οι "Future Mellon" των Αριάδνη Μίκου και Andrea Bodanio, ταξιδεύουν από την Ιταλία για να ενωθούν με χορευτές από τη Θεσσαλονίκη στο work in progress Unsung, ένα τραγούδι που δεν γράφτηκε και δεν ακούστηκε ποτέ αλλά είναι ακόμα παρόν με τον τρόπο του.
Διάρκεια 15'

Η βραδιά και το φεστιβάλ θα κλείσουν με έναν πανηγυρικό χορό από όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο αφρικάνικου χορού με συνοδεία πολλών κρουστών.

Πληροφορίες στο: www.monilazariston.gr
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: