Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Μηνολόγιο Αυγούστου 2017

Leave a Comment
Θεατρικές προτάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (2-8-2017)

Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Tέσσερις μουσικοί κι ένας ηθοποιός ταξιδεύουν στον κόσμο του Νικόλα Άσιμου, (μέσα από κείμενα που περιέχονται στο βιβλίο του "Αναζητώντας Κροκανθρώπους"), και δημιουργούν την παράσταση "Στο φαλιμέντο του κόσμου" που περιλαμβάνει αγαπημένα του τραγούδια και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Στον ρόλο του "Έτσι" ο Λεωνίδας Κακούρης. (Θέατρο Κήπου, 9/8)

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου έρχεται στη Θεσσαλονίκη με τους "Πέρσες" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και τον θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος. Τους ρόλους ερμηνεύουν: η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους. (Θέατρο Δάσους, 25/8)

Το Εθνικό Θέατρο ανέθεσε στον συνθέτη Νίκο Κυπουργό και στον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο (λιμπρέτο) τη δημιουργία μιας μουσικής παράστασης, βασισμένης στην "Ειρήνη" του Αριστοφάνη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, ενώ τον ρόλο του Τρυγαίου ερμηνεύει ο Τζίμης Πανούσης. (Θέατρο Δάσους, 28/8)

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει -σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ- την τραγωδία του Ευριπίδη "Βάκχες", σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου. Μια εκδοχή των "Βακχών" που, εξοβελίζοντας τα χορικά και τον γυναικείο χορό των Βακχών, περιγράφει τη διαδικασία της σταδιακής σύνθεσης και αποσύνθεσης ενός μεικτού πολυφωνικού χορού, τη μετατροπή οκτώ ατόμων σε Βάκχες. (Θέατρο Δάσους, 30/8)

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι με την κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ "Γουρούνι στο σακί", σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη. Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Δημήτρης Πιατάς και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. (Θέατρο Κήπου, 30,31/8)

ΑΘΗΝΑ

Ο Κώστας Αρζόγλου σκηνοθετεί τον "Μανωλάκη τον βομβιστή" του Αλέκου Σακελλάριου. Η ευρηματική πένα και η σατιρική διάθεση του Σακελλάριου επικεντρώνονται στην περίοδο της δικτατορίας, όταν η ζωή ενός φιλήσυχου μικροαστού διαταράσσεται, καθώς "εισβάλλει" στο σπίτι ο αδερφός της γυναίκας του, ο Μανωλάκης. (Άλσος Βεΐκου, 27/8)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάνει στάση στο Κηποθέατρο Παπάγου και στο 23ο Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, με τους "Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. (30/8)

Η "Χορωδία ανέργων", είναι ένα project της Ελένης Ευθυμίου και του Δημήτρη Ζάχου, μια μουσική και θεατρική performance για την εργασία με αφορμή αληθινές ιστορίες ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως "άνεργοι". (Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι, 30/8)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: