Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θέατρο Πορεία: Περίοδος 2017-2018

Leave a Comment
(9-8-2017)

Ο προγραμματισμός του Θεάτρου Πορεία για τη θεατρική περίοδο 2017-2018 περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την ιψενική "Αγριόπαπια", τη θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος της Μαρίνας Καραγάτση "Το ευχαριστημένο" και την επαναφορά του υπαρξιακού μονολόγου του Δημήτρη Δημητριάδη "Λήθη".

Το πρόγραμμα:

από 5 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017
"Μήδεια" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.
Ένας διάλογος του έργου του Ευριπίδη με το σενάριο του Πιέρ Πάολο Παζολίνι για την ταινία "Μήδεια", το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανούιγ και το έργο "Μήδειας υλικό" του Χάινερ Μύλλερ. Η παράσταση παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.
Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Χρήστος Λούλης, Μιχάλης Σαράντης.

από 19 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου 2017
"Η μεγάλη χίμαιρα" του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.
Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, που κλείνει τη τριλογία "Γιούγκερμαν-Λιάπκιν-Χίμαιρα", μελετάει ενδελεχώς τη δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση. Κρύβει καλά τον ακραίο και κατάμαυρο ρομαντισμό του κάτω από πέπλο κυνισμού ή και ωμότητας. 
Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Μοθωναίος, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Φαναριώτη, Καίτη Μανωλιδάκη, Δημήτρης Τάρλοου, Αναστασία Γιαννιώτη, Ειρήνη Μπρουλιδάκη, Μυρτώ Μπρουλιδάκη, Μανιώ Τάρλοου. 

από 12 Οκτωβρίου 2017
"Ο κήπος του Ραπατσίνι" του Ναθάναελ Χώθορν, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου.
Πρόκειται για ένα λυρικό παραμύθι, γραμμένο το 1844. Το έργο έχει μεταφερθεί στο θέατρο και στην όπερα το 1925, το 1983 και το 1991. Ο "Κήπος του Ραπατσίνι" είναι ένα δραματικό λυρικό ποίημα, ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους, με ατμόσφαιρα παρόμοια μ’ αυτήν των διηγημάτων του Έντγκαρ Άλλαν Πόε και του Μπόρχες. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σ’ ένα μακρινό́, ακαθόριστο παρελθόν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.
Παίζουν: Όλια Λαζαρίδου, Δανάη Ρούσσου, Ερρίκος Μηλιάρης.

από 22 Νοεμβρίου 2017
"Η αγριόπαπια ή η διαλεκτική της μετα-αρετής" του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.
Ο Γκρέγκερς επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από χρόνια απουσίας, έχοντας αναπτύξει τη φιλοσοφία του για τη ζωή, που συνοψίζεται στον αγώνα για επίτευξη της αλήθειας με κάθε θυσία. Επιστρέφοντας ξανασυναντά τον παιδικό του φίλο Γιάλμαρ Έκνταλ, ο οποίος ζει σε μία πλάνη ως προς την οικογενειακή του γαλήνη, τη συζυγική του ευτυχία και το μέγεθος της προσωπικότητάς του. Ο Γκρέγκερς βρίσκει ευεπίφορο πεδίο άσκησης της φιλοσοφίας του και οδηγεί την οικογένεια Έκνταλ στην καταστροφή της ψευδαίσθησής της.
Παίζουν: Θέμης Πάνου, Γιάννος Περλέγκας, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Κότσιφας, Λένα Δροσάκη, Σίσσυ Τουμάση, Άννα Μάσχα, Αντίνοος Αλμπάνης, Ιωάννης Καπελέρης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Στέργιος Κοντακιώτης, Νίκος Πυροκάκος, Ανδρέας Νάτσιος, Γιάννης Γούνας. 

από 5 Δεκεμβρίου 2017
"Λήθη" του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.
Ο υπαρξιακός μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη, επανέρχεται στο Θέατρο Πορεία. Αυτή τη φορά, τον μονόλογο θα ερμηνεύσει η Μαριάννα Δημητρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Δημοσθένη Παπαδόπουλο και Εκάβη Ντούμα.

από 16 Ιανουαρίου 2018
"Ο αδαής και ο παράφρων" του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.
Μια μεγάλη ντίβα της όπερας, πρόκειται να τραγουδήσει στον "Μαγικό αυλό" του Μότσαρτ για διακοσιοστή εικοστή δεύτερη φορά. Εξαντλημένη από την πειθαρχία που έχει επιβάλλει στον εαυτό της και από την επαναλαμβανόμενη έκθεση της στην κρίση του κοινού, αποφασίζει να ματαιώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της και να αποσυρθεί με τον τυφλό πατέρα της στην εξοχή. Εκείνος όμως, αλκοολικός και φιλοχρήματος, έχει εναποθέσει όλη του τη ζωή στην τραγουδιστική καριέρα της κόρης του. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας γιατρός, "δόκτωρ" Ιατροδικαστικής, παθιασμένος με την ανθρώπινη ανατομία, αλλά αδιάφορος για την ανθρώπινη ύπαρξη. Πώς επιδρά η τελειομανία, η στείρα εξειδίκευση, η υπέρμετρη συγκέντρωση, ο αυστηρός αυτοπεριορισμό, πάνω στον καλλιτέχνη;
Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Ιωάννης Καπελέρης, Χρήστος Μαλάκης, Γιάννος Περλέγκας.

από 22 Φεβρουαρίου 2018
"Το ευχαριστημένο" της Μαρίνας Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.
Το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση απέσπασε το βραβείο του περιοδικού "Διαβάζω" το 2009. Η διασκευή, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση. Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας, ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.
Παίζουν: Καίτη Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Δράκου, Χρήστος Μαλάκης. 

Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα, τηλ. 210 8210991)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: