Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Frida κι άλλο" (Θέατρο Τ, 28/5-1/6), "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (Θέατρο ΕΜΣ, 1-3/6), "Η Ευθαλία του Γαλατά" (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-10/6), "Αναζητώντας τον Αττίκ" (Μέγαρο Μουσικής, 7-12/6)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Μόνος Κόσμος–Emily Dickinson' στο Βρυσάκι

Leave a Comment
(11-8-2017)

Μια γυναίκα συνδέεται με την ποίηση μέσα στον χρόνο και αφήνεται στην δική της ψυχική απομόνωση, στο μοναδικό καταφύγιο, στον μόνο κόσμο που θέλει. Το τότε και το σήμερα, το εδώ και το πάντα, βρίσκονται σε επικοινωνία και σύνδεση με την ζωή της ποιήτριας Emily Dickinson.
Η αμερικανίδα ποιήτρια έγινε οικουμενική δίχως να ξεμυτίσει από το δωμάτιό της στην μικρή πόλη του Amherst. Το πρώτο γνωστό ποίημά της χρονολογείται το 1850, στα είκοσί της. Απέκτησε φήμη, δίχως ποτέ να εκδώσει βιβλίο όσο ζούσε. Επηρέασε δραστικά την αμερικανική ποίηση του 20ού αιώνα και έγινε μία από τις σημαντικότερες πένες της Αμερικής.

"Μόνος Κόσμος–Emily Dickinson", σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη.

Το κείμενο του έργου αποτελεί σύνθεση από διάφορες εκδόσεις που αφορούν στην Emily Dickinson: "The Belle Of Amherst" του William Luce, "Επειδή δεν άντεχα να ζήσω φωναχτά" (Εκδόσεις Gutenberg), "Έλα στον κήπο μου" ( Εκδόσεις Αρμός), του Διονύση Καψάλη, των Εκδόσεων Άγρα, αλλά και νέων ανέκδοτων μεταφράσεων του Παναγιώτη Ντουτσούλη.

Στην παράσταση εντοπίζεται μέσα από επιστολές, ποιήματα και αναφορές, μία ταύτιση με την ζωή της σήμερα.

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Μουσική: Violet Louise
Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Τεντολούρη

Ερμηνεύει η Χριστίνα Τασκασαπίδου.

Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3210179)
Από Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, στις 21:30
Εισιτήρια: 10€, 5€ (μειωμένο)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: