Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ανάμεσα από την Ομάδα Χορού Vis Motrix

Leave a Comment
Ανάμεσα από την Ομάδα Χορού Vis Motrix στο 2ο Φεστιβάλ Δάσους
Η Ομάδα Χορού Vis Motrix  παρουσιάζει την παράσταση "Ανάμεσα", στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, που υλοποιείται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η παράσταση εμπνέεται από το αρχιτεκτονικό φαινόμενο, του "ενδιάμεσου χώρου". Του χώρου που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα σημεία ή σώματα είτε αυτά είναι σταθερά είτε κινούμενα, τα οποία έχουν μία ολοκληρωμένη και αυτάρκη ταυτότητα. Ένας χώρος, ο οποίος "μεσολαβεί", ο οποίος δεν διαθέτει σαφή δομή, ο οποίος συνδέει, αλλά ταυτόχρονα, χωρίς να προεξοφλεί την σταθερότητα των συνδεόμενων μερών. Πρόκειται για έναν χώρο που μεταβάλλεται, που εξελίσσεται, με τον ίδιο τρόπο που εξελίσσεται η δομή των οργανισμών, όπως μας έδειξε η θεωρία της εξέλιξης. Τον χώρο αυτό θα ονομάσουμε "ενδιάμεσο" (in-between).

Εννέα χορευτές, με τη δική τους διαφορετική ταυτότητα, διασταυρώνονται στον σκηνικό χώρο. Οι δυναμικές που δημιουργούνται και αναπτύσσονται από τις μεταξύ τους συναντήσεις κάνουν φανερό τον χώρο "ανάμεσα".

Έναν χώρο μετάβασης, έναν χώρο ανταλλαγής, έναν χώρο αλληλοδιείσδυσης. Έναν χώρο που εξελίσσεται και είναι ικανός να μεταβάλει δραματικά την ίδια τους την ταυτότητα.

Χορογραφία-σκηνοθεσία-ενδυματολογία: Κώστας Γεράρδος, με τη συνεργασία των χορευτών
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Κοκολινάκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάσα Νάτση.

Χορεύουν: Κώστας Γεράρδος, Ελένη Γκιούρα, Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιώργος Καφετζόπουλος, Πέπη Κέη, Λένα Ράνη, Ιωάννα Μήτσικα, Ριάνα Μόργκαν, Ηλίας Τσάκωνας.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00
Εισιτήρια: 10 (γενική είσοδος), 5 (μειωμένο).









Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: