Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ένα ψηφιακό λεύκωμα για το αρχαίο δράμα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Leave a Comment
45 παραγωγές αρχαίου δράματος σε ένα ψηφιακό λεύκωμα
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα στον χώρο του θεάτρου, με την έκδοση ενός ψηφιακού λευκώματος για έξυπνες συσκευές και υπολογιστές. Η έκδοση διατίθεται δωρεάν και περιέχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και πληροφορίες για τις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο και περιόδευσαν στα αρχαία θέατρα και τα θερινά φεστιβάλ της Ελλάδας.

45 παραγωγές αρχαίου δράματος, κατά τα 55 χρόνια λειτουργίας του, από το 1961 έως σήμερα, αναπτύσσονται σε 464 ψηφιακές σελίδες με 31 βίντεο, 34 ηχητικά αποσπάσματα, 289 εικόνες και 12 προγράμματα από τις πιο εμβληματικές παραστάσεις, τα οποία θα μπορεί ο αναγνώστης να ξεφυλλίσει ολόκληρα.

Η ψηφιακή αυτή έκδοση αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία, στον υλικό και έμψυχο κόσμο του θεάτρου αλλά και ένα εργαλείο αναζήτησης, προσβάσιμο σε όλο το περιεχόμενό του εκτός σύνδεσης, με τη δυνατότητα να ανακατευθύνει τους online αναγνώστες του στο πλήρες περιεχόμενο του Ψηφιακού Αρχείου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η έκδοση υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Wefeel.gr (creative director: Γιώργος Χρυσοχοΐδης), η οποία εξειδικεύεται σε εφαρμογές ψηφιακών βιβλίων που προβάλλουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα και τα έντυπα του Κ.Θ.Β.Ε, στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ, στην ιστοσελίδα www.wefeel.gr, στις πλατφόρμες google + και app store, για Android και iPad συσκευές ανάγνωσης.

Χορηγός επικοινωνίας: Ελληνικό Φεστιβάλ

Σχεδιασμός και επιμέλεια έκδοσης: Γιώργος Χρυσοχοΐδης








Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: