Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρική περίοδος 2014-2015 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής

Leave a Comment
Με δύο παραγωγές που ξεχώρισαν στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινάει η θεατρική περίοδος 2014-2015 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. Πρόκειται για τις παραστάσεις: "Ραμόνα- η γη της καλοσύνης" της Γλυκερίας Μπασδέκη από την ομάδα Bijoux de Kant, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. (1 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2014) και "Το θείο τραγί" του Γιάννη Σκαρίμπα με τον Άρη Μπινιάρη. (10 Νοεμβρίου 2014 έως 15 Ιανουαρίου 2015).
Οι παραγωγές που θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει η "Νέα Σκηνή" είναι:

"ά/λόγος", μονόλογος βασισμένος στον Μπέκετ, με τον Αργύρη Πανταζάρα. (από 15 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη)
"Φαέθων" του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τους Αννέζα Παπαδοπούλου, Εύη Σαουλίδου, Σταυρούλα Σιάμου, Περικλή Μουστάκη, Άρη Μπαλή. (20 Ιανουαρίου έως 20 Μαρτίου 2015.
"Σχέδιο Ηλέκτρα, σχέδιο Ιφιγένεια" του Γιώργου Βέλτσου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, με τους Ηλέκτρα Νικολούζου, Αιμιλία Βάλβη, Κώστα Βασταρδάνη. (Δευτέρα και Τρίτη, μετά το Πάσχα)
Ο Χάρης Φραγκούλης θα σκηνοθετήσει το νέο έργο της ομάδας kursk -θα ανακοινωθεί αργότερα-, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Τσάμη με τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Ηρώ Μπέζου, Μαρία Πανουργιά, Γιάννη Παπαδόπουλο, Αργύρη Πανταζάρα, Χάρη Φραγκούλη. (από τέλη Μαρτίου)

Το πρόγραμμα του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων περιλαμβάνει και μια σειρά ειδικών εκδηλώσεων, αφιερωμένων στον Λευτέρη Βογιατζή, όπως έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Λευτέρης Βογιατζής-ένα χρονικό των παραστάσεων του", σε επιμέλεια Νίνας Κασσιάνου, προβολή ντοκιμαντέρ των Ηλία Γιαννακάκη, Κατερίνας Ευαγγελάκου, Γιώργου Σκεύα, με πρόβες και συνεντεύξεις του Βογιατζή και προβολή της ταινίας "Γυμνά χέρια" του Γιώργου Σκεύα, για τον Δημήτρη Μητρόπουλο με τον Λευτέρη Βογιατζή.

Ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων, με τίτλο "Κάποιες Δευτέρες", συμπληρώνει το πρόγραμμα της νέας θεατρικής περιόδου. Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, με την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Μένη Κουμανταρέα "Ο θησαυρός του χρόνου".

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, (Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8217877)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: