Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Frida κι άλλο" (Θέατρο Τ, 28/5-1/6), "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (Θέατρο ΕΜΣ, 1-3/6), "Η Ευθαλία του Γαλατά" (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-10/6), "Αναζητώντας τον Αττίκ" (Μέγαρο Μουσικής, 7-12/6)

Μερκούρεια 2014 στον Δήμο Συκεών-Νεαπόλεως

Leave a Comment
Τα Μερκούρεια, ο θεατρικός θεσμός του Δήμου Συκεών-Νεαπόλεως επιστρέφουν από τις 22 Αυγούστου 2014 και περιλαμβάνουν επτά θεατρικές παραγωγές.

Η πρεμιέρα θα γίνει με την παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, "Godspell", σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη. Η δράση του μιούζικαλ αυτού μεταφέρεται από τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ΄70, στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.
 
Ακολουθούν οι παραστάσεις: "Τρωάδες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τη Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Στέλιο Μάινα, την Ιωάννα Παππά, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τη Ζέτα Δούκα κ.α. (25 και 26 Αυγούστου), "Καπέλο από ψάθα Ιταλίας" του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, με τον Ανδρέα Βασιλείου, την Ιωάννα Γεωργαντά, τον Σωτήρη Γκουντσούδη κ.α. (27 Αυγούστου), "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τη Μαρία Καβογιάννη, την Καίτη Κωνσταντίνου, τον Αντώνη Λουδάρο, τον Θανάση Τσαλταμπάση, την Νάντια Κοντογεώργη κ.α. (28 Αυγούστου), "Παραμύθια στο ασανσέρ", σε κείμενο και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, με τη Νάγια Καρακώστα, τον Δημήτρη Κρίκο, τον Αλέξανδρο Κωχ κ.α. (29 Αυγούστου), "Η αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη, με τον Λάζαρο Γιαννακόπουλο, την Αναστασία Ιωαννίδου, την Ειρήνη Σοφιανίδου κ.α. (30 Αυγούστου), "Η αληθινή απολογία του Σωκράτη" του Κώστα Βάρναλη, σε σκηνοθεσία Χρίστου Σιοπαχά, με τον Χρίστο Καλαβρούζο. (31 Αυγούστου)

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Άνοιχτο Θέατρο Συκεών "Μάνος Κατράκης" (Καρόλου Κουν 13, Συκιές, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 631305)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: