Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

3o Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων

Leave a Comment
Το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 από την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία "Multi Art Projects". Κατά τη διάρκεια των δύο ετών διεξαγωγής του, φιλοξένησε περισσότερες από 25 παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθέατρου, τσίρκο, μουσικής και χορού σε δημόσιους υπαίθριους χώρους της πόλης, καθώς και πλειάδα εργαστηρίων και σεμιναρίων για ενήλικες και παιδιά (εμψύχωσης και κατασκευής κούκλας, εναέριων ακροβατικών, κίνησης κ.α)



H φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται από 28 έως 30 Αυγούστου 2014 και περιλαμβάνει:
Tη δημιουργία μιας παράστασης, αποκλειστικά για το φεστιβάλ, από την ομάδα Krama Dance, που δραστηριοποιείται μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου. (29/8)
Tις παραστάσεις κουκλοθεάτρου "Της μουσικής...τα νήματα" και "Ακροβασίες" από την ομάδα Αντάμαπανταχού. (28, 29 και 30/8)
Tην ομάδα So Company, με το "Is it So?". Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Πινόκιο, όπου ένας ξυλουργός δίνει ζωή στο δημιούργημά του, το έργο αυτό τοποθετεί στη σκηνή ένα ακορντεόν που με την πνοή του ζωντανεύει και θέτει σε κίνηση τη χορεύτριά του. (30/8)
Το "PlanB" από τους Pomet. Αντικείμενα αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας αιωρούνται και χορεύουν στους ήχους της μουσικής. Μια παράσταση που αναμιγνύει σύγχρονες τεχνικές juggling με χορευτικές κινήσεις και ατμοσφαιρικούς ήχους και δημιουργεί πρωτότυπες εικόνες. (28 και 29/8)
Τη βραβευμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Κιλκίς, παράσταση της Αφροδίτης Γεωργίου "Α". Ένα κουτί με φόβους που χρόνο με το χρόνο γέμισε. Ο "Α" αποφασίζει να το ανοίξει... (28/8)
Τον "Ακροβάτη γαρίδα" από τους Circo Cachivache, μια ομάδα μουσικών, ακροβάτων και παλιάτσων που προσφέρουν μια παράσταση για όλη την οικογένεια. (29 και 30/8)
Τον "Τρομερό Κριστιάν". Με τις κορίνες, τις μπάλες και τα χούλα χουπ, ο Christian καλεί τους μικρούς του φίλους να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μετατρέποντάς τους σε μικρούς ζογκλέρ που ξεσηκώνουν τα πλήθη. (28 και 30/8)
Το Politheatro με την παράσταση "Άνευ ουσίας και σημασίας". Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές του 3ου έτους του θεατρικού εργαστηρίου. (28/8)

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια κολάζ, θεατρικού παιχνιδιού και δραματοθεραπείας.

Ιωάννινα
28/8, Πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος
29/8, Πάρκο Λιθαρίτσια
30/8, Σφαγεία.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: