Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

15 χρόνια Θέατρο Μεταξουργείο

Leave a Comment
Το Θέατρο Μεταξουργείο της Άννας Βαγενά και του Λουκιανού Κηλαηδόνη γιορτάζει τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Στα πλαίσια αυτής της επετείου παρουσιάζει για τη θεατρική περίοδο 2014-2015 ένα πλούσιο ρεπερτόριο με σημαντικά έργα.


"Ό Γάμος" της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, σε θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννας Βαγενά (από 8 Οκτωβρίου).
Η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα όλων των γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

"Γλυκυτάτη Γαία Πατρίς" της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, σε θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννας Βαγενά. (από αρχές Δεκεμβρίου)
Μια συρραφή από τα τελευταία διηγήματα της Σολωμού Ξανθάκη.

"Βεγγέρα στης Λωξάντρας" του Λάμπρου Λιάβα. (από τον Νοέμβριο)
Η Άννα Βαγενά και ο Λάμπρος Λιάβας θα υποδέχονται τους φίλους τους κάθε Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στο καφενείο και στη σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο, σε μια "βεγγέρα μετά μουσικής και γεύσεων", όπως στα παλιά αρχοντικά της Πόλης και της Μικράς Ασίας.
Αφηγήσεις και μνήμες, τραγούδια και χοροί, γεύσεις κι αισθήσεις από την παράδοση ενός Ελληνισμού που ισορροπούσε με μαεστρία ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, που ήξερε να τιμά τους καλεσμένους του και να μοιράζεται μαζί τους τις απλές καθημερινές χαρές: από τρυφερές κι ευτράπελες ιστορίες ζωής μέχρι μικρές χειροποίητες λιχουδιές και σπιτικό λικέρ!

"Ελευθερία στη Βρέμη" του Φασμπίντερ, σε μετάφραση Άννυς Κολτσιδοπούλου και σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη. (από μέσα Νοεμβρίου).

"Τολμάς?" του Χάρη Χιώτη, σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα REPENTE. (από 12 Νοεμβρίου)

"Με αρετήν και Τόλμην" των Γ. Μακρυγιάννη και Χ. Μίσσιου. (από τον Ιανουάριο 2015)
Πρόκειται για έναν "μυστικό διάλογο για την ελευθερία και τη γλώσσα", με άξονα την αφήγηση του Στρατηγού Μακρυγιάννη που έρχεται να συνομιλήσει μ’ έναν άλλον αγωνιστή για την ελευθερία και τη δημοκρατία, τον Χρόνη Μίσσιο, με αφετηρία τη δική του μαρτυρία στο βιβλίο "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς!" Η διαχρονική περιπέτεια των Ελλήνων, από την Επανάσταση και τη Βαυαροκρατία στον Εμφύλιο και τη Δικτατορία, μέσα από τα πάθη και την κατάθεση ψυχής δύο απλών ανθρώπων, που οι περιστάσεις τους ανέδειξαν σε αντί-ήρωες κι έμαθαν γράμματα μέσα στη φυλακή για να καταγράψουν και να διασώσουν για τις επόμενες γενιές τη δική τους αλήθεια.

Θέατρο Μεταξουργείο
Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, Αθήνα
τηλ. 210 5234382.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: