Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Λήθη: ένας κινηματογραφικός μύθος

Leave a Comment
Η "Λήθη" είναι ένας κινηματογραφικός μύθος, ένα σύγχρονο καμπαρέ, μια μακάβρια επιθεώρηση. Μια κραυγή αγωνίας σε στιγμή πανικού. Εικόνες από εμπόλεμη ζώνη. Μια σπουδή στη σφοδρότητα. Μια ανορθόδοξη προσευχή. Η αφήγηση μιας ιστορίας που ξέρουμε διατυπωμένη με άλλες λέξεις και άλλους ήχους. H "Λήθη" είναι ένας παραμορφωτικός καθρέφτης στραμμένος προς το κοινό.

Σε ένα πολύπτυχο από εικόνες παρουσιάζεται ένας κόσμος, ο οποίος σε κατάσταση κρίσιμη, έχει χάσει τον "προσανατολισμό" του. Η παράσταση επιχειρεί ένα σχόλιο πάνω στην κοινωνία, την πολιτική, τη θρησκεία, τους θεσμούς, το δίπολο άνδρας-γυναίκα και αναζητάει τις συντεταγμένες του ανθρώπου μέσα σε αυτά τα τοπία.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Λήθη: ένας κινηματογραφικός μύθος", σε ιδέα, κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Φυτά.

Ο σκηνοθέτης, Νίκος Φυτάς, με τη σύμπραξη δεκαεπτά ερμηνευτών, συνθέτει μια σπονδυλωτή παράσταση, προσπαθώντας να χαρτογραφήσει το ανάγλυφο μιας σύγχρονης τραγωδίας. Σπαράγματα από θεατρικά, λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα, ιστορικά ντοκουμέντα, αποσπάσματα από σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου αποτελούν το πρωτογενές υλικό για τη συγκρότηση του βασικού δραματουργικού ιστού της παράστασης. Φαινομενικά ετερόκλιτα στοιχεία τα οποία συνομιλούν κάτω από μια κοινή θεματική.
Αποσπάσματα από το "Πεθαίνω σαν χώρα" του Δημήτρη Δημητριάδη, από το "Ένας εχθρός του λαού" του Henrik Ibsen, από την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, από τον "Εκκλησιαστή" του Luther Blisset, από το "Ο χειμώνας της πίκρας μας" του Steinbeck, από το "Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της" του Karl Popper, από τον "Άγριο λίβελλο της αληθινής ελευθερίας" του Γιάννη Ζαμπαρδίκου καθώς και ένα ποίημα του Renzo Novatore, αποτελούν τον βασικό σκελετό της παράστασης.

Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Κοστούμια: Παναγιώτης Ανδριανός
Μουσική: Γιώργος Κορδαλής, Νίκος Χρόνης
Κίνηση: Γεωργία Μήκου
Φωτισμοί: Στράτος Κουρλής
Δημιουργικό: Sugahtank Γιάννης Ρουμπάνης
Promo clip: Παντελής Φραντζής
Φωτογραφίες: Angelo Lakouras-Hess
Προβολή-Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης.

Παίζουν: Νάλια Ζήκου, Αρρήτη Κεχαγιά, Κωνσταντίνος Αμαραντίδης, Μανώλης Μαμαλάκης, Αμαλία Πασχαλίδη, Νίκη Κύρκα, Τζένη Πετρίδη, Κωστας Κόκλας, Νατάσσα Μούγιου, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Χριστίνα Αθανασοπούλου, Ιφιγένεια Κυράνου, Ανδρέας Γαρουνιάτης, Γεωργία Μήκου, Φαίδρα Γκούβερη, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Άννα Μαρία Μούντριχα.

Μια παραγωγή του καλλιτεχνικού συνόλου "Θέατρο της Εμπειρίας".

Χώρος Φουγάρο, (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, τηλ. 27520 47300)
19, 20, 21 Σεπτεμβρίου στις 21:30
Εισιτήρια: 8, 4 (μειωμένο, φοιτητικό), άνεργοι δωρεάν.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: