Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Ηλέκτρα" (Θέατρο Κήπου, 9-13/7), "Ορέστης" (Θέατρο Δάσους, 12-13/7), "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7)

Ραμόνα travel - H γη της καλοσύνης

Leave a Comment
Άλλο ένα ταξίδι. Τα ίδια πρόσωπα με άλλα ονόματα. Ένα λεωφορείο που διασχίζει τα Βαλκάνια. Άλλη γη, άλλα μέρη, οι ίδιες πάντα γδαρμένες επιθυμίες.
Η "Ραμόνα travel/η γη της καλοσύνης" είναι οι μνήμες, τα λόγια, οι εικόνες, τα ξόρκια, τα μαγικά δεσίματα που όλοι μας ψελλίσαμε ή ονειρευτήκαμε. Οι γκάιντες και ο Αττίκ. Τα σκυλάδικα και η Βέμπο. O Βελουχιώτης και η Παναγία της Τήνου.

Ένα κορίτσι της επαρχίας του ελληνικού βορρά, η Ραμόνα, ταξιδεύει στα Βαλκάνια των μύθων, των θρύλων, των ηρωικών στιγμών και των θρησκευτικών εμμονών. Τραγουδά την ιστορία του τόπου της, κουβαλώντας όμως, σαν άλλη Μπλανς Ντυμπουά, το φορτίο των ματαιωμένων προσδοκιών της. Μια επίσκεψη στην αδελφή της γίνεται το τέλος και ταυτόχρονα η αρχή αυτού του ταξιδιού. Μαζί της ένα νέο αγόρι, η δική της συνεισφορά στην καινούργια, γεμάτη μαγεία και καλοσύνη, ζωή.

Η νεότερη ελληνική ιστορία του καθενός, δηλαδή η παγκόσμια. Άλλο ένα ταξίδι της "bijoux de kant" στη χώρα του διηνεκούς ρομαντισμού. Στη χώρα που επιτελούνται θαύματα, στη χώρα που όλοι πρέπει να πιστέψουν με τη διαδικασία του επείγοντος. Η "Ραμόνα travel" είναι ένα δημοτικό τραγούδι που υποδύεται άλλη μια παράσταση. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης ξεκινά αυτό το ρομαντικό ταξίδι, με τις αποσκευές της "ελληνικότητας" και με τελικό ζητούμενο το θαύμα.

Τώρα στη θεατρική
"Ραμόνα travel / Η γη της καλοσύνης" της Γλυκερίας Μπασδέκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Ακορντεόν: Βασίλης Ζιάκας
Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λένα Δροσάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Κρις Ραντάνοφ.

Φεστιβάλ Αθηνών
Πειραιώς 260, Αποθήκη
1 έως 5 Ιουνίου στις 21:00
Εισιτήρια: 20, 15 (μειωμένο), 10 (φοιτητικό), 5 (ανέργων, ΑΜΕΑ)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: