Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φεστιβάλ Ζυρίχης 2014

Leave a Comment
Το Φεστιβάλ Ζυρίχης είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός που υποστηρίζεται από όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς της πόλης. Διοργανώνεται από το Zurich Festival Foundation, για τέσσερις εβδομάδες κάθε Ιούνιο. Η Όπερα της Ζυρίχης, το Schauspielhaus, η ορχήστρα Tonhalle και το Kunsthaus, με τη συμμετοχή του μουσείου Rietberg και των θεάτρων Neumarkt και Rigiblick,
εκπονούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει σαν στόχο να αποτυπώσει την πολυμορφία της πολιτιστικής ζωής της Ζυρίχης.
To φετινό Φεστιβάλ εστιάζει θεματικά στον Προμηθέα και στην αποδέσμευση από κάθε μορφή εξουσίας. Κεντρική παραγωγή είναι το μουσικό έργο του Luigi Nono, "Promoteo - Tragedia dell'ascolto", σε σκηνοθεσία Ingo Metzmacher, που θα παρουσιαστεί στο Tonhalle στις 2 Ιουλίου 2014.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλη τη γκάμα των τεχνών (όπερα, μουσική, λογοτεχνία, εικαστικά, θέατρο, χορός). Ας ρίξουμε μια ματιά στις θεατρικές παραγωγές του φεστιβάλ για το 2014.

Το θεατρικό πρόγραμμα ανοίγει στις 13 Ιουνίου 2014 με τη συμμετοχή του Burgtheater της Βιέννης, με την παράσταση "Liliom" του Franz Molnar, σε σκηνοθεσία Barbara Frey. Ακολουθεί ένα πρότζεκτ του Schauspielhaus, με θέμα το "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" του Νίτσε, που θα διεξαχθεί σε χρονικό πεδίο 10 ημερών, σε 10 διαφορετικά σημεία της Ζυρίχης.
Το θέατρο Rigiblick παρουσιάζει για πρώτη φορά την κωμωδία του Urs Widmer, "The King of Books" (18/6), ενώ για πρώτη φορά στην Ελβετία θα παρουσιαστεί και η παραγωγή των Rimini Protokoll, "Situation Rooms", που πρόσφατα επισκέφτηκε την Αθήνα. Το θέατρο Neumarkt συμμετέχει στο φεστιβάλ με το "The Map and the Territory", ένα παραμύθι για τη μοναξιά, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Michel Houellebecq, ενώ το Miller's Studio με μια θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Stephen King, "Misery".
To φινάλε του φεστιβάλ (11/7) θα γίνει με την βελγική κολεκτίβα "Peeping Tom" και την παραγωγή "Vader (Father)". Ένα ταξίδι του κοινού σε σουρεαλιστικούς παράλληλους κόσμους, μια σύνδεση του θεάτρου, του χορού και του video, μέσα από ένα μπουρλέσκ, οικογενειακό έπος.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.festspiele-zuerich.ch/en/home/



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: