Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μεγάλοι δρόμοι

Leave a Comment
Τα μεγάλα ταξίδια και οι μεγάλες διαδρομές συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια μένουν καρφωμένα στο πάτωμα. Οι άνθρωποι των μεγάλων δρόμων παλεύουν με τη μοναξιά τους, επουλώνουν τις πληγές τους, σκοτώνουν το παρελθόν μέχρι που αυτό ξανάρχεται και τους χτυπά την πόρτα.
Αγριεύουν και ημερεύουν όπως τα σκυλιά, ανάλογα με τις ορέξεις τους, έρμαια του χαρακτήρα τους, αυτής της αβύσσου που δεν την επέλεξαν, δεν αποφασίζουν για τίποτα, αντιδρούν μόνο στον συναγερμό του εγκεφάλου, όταν αυτός ενεργοποιείται και βουίζει μέσα στ' αυτιά τους.

Ανθρωποφάγοι και θύματα, συγγενείς εξ αίματος, εργάζονται και δρουν στην Ελλάδα, μισούν και αγαπούν το ίδιο βάναυσα, στέκονται όρθιοι ή γονατίζουν στα τέσσερα με την ίδια φυσικότητα. Το ταχυδρομείο της γειτονιάς, το κομμωτήριο του χωριού, ο τέταρτος όροφος μιας τυχαίας πολυκατοικίας, ένα τρένο του '89, τα μπριζολάκια του Τέλη, μια μύγα που κοπανιέται στο τζάμι. Το γουρλωμένο μάτι του αρνιού λίγο πριν τη σφαγή, το γουρλωμένο μάτι του ανθρώπου τη στιγμή της εγκατάλειψης...

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Μεγάλοι δρόμοι" της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Αννίτας Καπουσίζη.

Μια γυναίκα με τα πόδια καρφωμένα στο πάτωμα ξεκινάει να βρει τον άντρα της. Σε δρόμους, σοκάκια, πλατείες. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές. Στο χωριό, στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Τα μεγάλα ταξίδια συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Παίζουν: Εύα Λαμπάρα, Κόνυ Ζήκου & Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν)

(Η συλλογή διηγημάτων "Μεγάλοι δρόμοι" της Λένας Κιτσοπούλου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο).

Στο Πόλη Θέατρο, (Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87, Αθήνα, τηλ. 211 1828900)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, έως 27 Μαΐου 2014
Εισιτήρια: 10.
 


Πηγή:www.monopoli.gr


Πηγή:www.monopoli.gr
 


Πηγή:www.monopoli.gr
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: