Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Αισχύλεια 2014 στην Ελευσίνα

Leave a Comment
Τα Αισχύλεια 2014 ξεκινούν την πρώτη μερα του Ιουλίου με το Αττικό Σχολείο Αρχαίου δράματος. To Βaumstrasse/Δρόμος με Δέντρα συνεργάζεται με τον Δήμο Ελευσίνας για την δημιουργία του θεσμού του Αττικού Σχολείου και παρουσιάζουν από την 1η έως και τις 10 Ιουλίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο, το Θερινό Σχολείο, διάρκειας δέκα ημερών με παράλληλες εκδηλώσεις ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και εισηγητών.
Απευθύνεται σε 40-50 σπουδαστές άνω των 18 από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα περιλαμβάνει μαθήματα και διαλέξεις των Ακύλλα Καραζήση, Μάρθας Φριντζήλα, Σαβίνας Γιαννάτου, Camilo Betancor, Manuel Ronda κ.α.

Ακολουθεί ένα θεατρικό δεκαπενθήμερο με παραστασεις που ξεχώρισαν και συζητήθηκαν τον περασμένο χειμώνα. Θα παρουσιαστούν: "Στα υπόγεια του BBC", με την Violet Louise, (12/7), "Διαβολιάδα", της ομάδας Ubuntu (14/7), "Γδαρμένος" του Στρατή Πανούριου, (16/7), η περφόρμανς "Εργασία Βακχες", σε σύλληψη και ερμηνεία Ανδρέα Κωνσταντίνου (18/7), "Γέρμα" του Λόρκα, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ (19/7), "Domino" από την ομάδα Vasistas (21/7), "O μικρός εγώ", σε σκηνοθεσία Βασίλη Ανδρέου (23/7), "Κάπου περνούσε μια φωνή", σε σκηνοθεσία Ηλία Βογιατζηδάκη (25/7), "Ο μουνής" της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, από την ομάδα 4Frontal (27/7).

To τρίτο μέρος του φεστιβάλ έρχεται τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το θεατρικό τμήμα περιλαμβάνει:

27 Αυγούστου
"Αίας" του Σοφοκλή, παράσταση του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος.

28 Αυγούστου
"Πέρσες" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, από το Κ.Θ.Β.Ε.

31 Αυγούστου
"Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, από το Εθνικό Θέατρο.

03 Σεπτεμβρίου
"Βάκχες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.

07 Σεπτεμβρίου
"Ιππόλυτος" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, από το Εθνικό Θέατρο

12 Σεπτεμβρίου
"Το μαγικό κλειδί", σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

21 Σεπτεμβρίου
"Ο καλός στρατιώτης Σβέικ" του Γιάροσλαβ Χάσεκ, από τη Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας.


Στο Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: