Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Αυτόχειρες παρθένοι

Leave a Comment
Η πνευματική αποσύνθεση της οικογένειας Lisbon, σε παράλληλη τροχιά με την παρακμή και την αποσύνθεση της κοινωνίας του Detroit κατά τη δεκαετία του '70, εποχή σημαδεμένη από την κατάρρευση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών που στήριζαν την οικονομία της πόλης, τις μαζικές απολύσεις που ακολούθησαν, την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού.

Δεκαετία του '70, στο Grosse Pointe, αστικό προάστιο του Detroit. Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι οι έφηβες αδελφές Lisbon: εκκεντρικές, ιδιαίτερες, γεμάτες ενέργεια και ζωντάνια, ζουν μέσα στον προστατευτικό κλοιό που δημιούργησαν οι θρησκόληπτοι και ακραία συντηρητικοί γονείς τους - αιχμάλωτες μέσα στο σπίτι τους, τη στιγμή ακριβώς που ήταν έτοιμες να ανθήσουν. Μετά την αυτοκτονία της Σεσίλια, της μικρότερης αδελφής, οι τέσσερις εναπομείνασες αδελφές έρχονται αντιμέτωπες με τη θλίψη, την απώλεια, αλλά και με τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει το τραγικό συμβάν στην κοινωνία τους.

Η νοσταλγική και πικρή ιστορία των αδελφών Lisbon συμπυκνώνει τη φύση της εφηβείας. Είναι μια ιστορία βαθιά και ερωτική, σκοτεινή αλλά και αστεία, με ευαισθησία και μαύρο χιούμορ, που ανασύρει αρχέγονα συναισθήματα. Μια ιστορία για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή όταν όλα γύρω τους καταρρέουν.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Αυτόχειρες παρθένοι" του Τζέφρυ Ευγενίδη, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Σταθοπούλου.

Διασκευή: Θεατρική Ομάδα L.en.teTheatreCom (Les Enfants Terribles)
Βοηθός σκηνοθέτη: Δωροθέα Δημητρίου
Μουσική επιμέλεια: L.en.teTheatrecom
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Ελευθεριάδης
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδούκας
Βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδούκας.

Παίζουν: Δωροθέα Δημητρίου, Ερμιόνη Μπαμπαΐτη, Λευτέρης Παπακώστας (φωνή αγοριού), Αναστασία Σταθοπούλου, Άντρη Χατζηχριστοδούλου.

Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, (Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 213 0040496)
Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 21:00, έως 19 Μαΐου 2014
Εισιτήρια: 10, 5 (μειωμένο)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: