Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Έπεα Πτερόεντα

Leave a Comment
Τα "Έπεα Πτερόεντα" περιέχουν "μουσικά" στοιχεία, θέματα, σκηνές και ήρωες από τον στυγερό κύκλο του Μύθου των Ατρειδών. Ο Άρης Ρέτσος εισάγει στα θεατρικά δρώμενα πρωτοφανείς ηχοδραστικές καινοτομίες και αναβαθμίζει την αντίληψη τού αρχαίου λόγου, δίχως να προδίδει τους κανόνες που τον γέννησαν.
Μετά τον "Θρόνο των Ατρειδών" στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Ηρώδειο, που παρουσιάστηκε από εικοσαμελή θίασο νέων πρωταγωνιστών και σε σκηνοθεσία του ιδίου, ο Άρης Ρέτσος, επιστρέφει ως ηθοποιός, μουσικός εκτελεστής και solo performer, υποδυόμενος μόνος, στη σκηνή αυτή τη φορά, όλα τα πρόσωπα. Δίνοντας μια καινούργια διάσταση στους ρόλους και στην υποκριτική, ερμηνεύει τον Φρουρό, την Ηλέκτρα, τον Κήρυκα, τον Αγαμέμνονα, την Κλυταιμνήστρα, τον Άγγελο και με μια ειδική, κατά γενική ομολογία πρωτάκουστη τεχνική, αποδίδει τη Φωνή και τον Ήχο του πολυπληθούς Χορού.
Η παράσταση "Έπεα Πτερόεντα" είναι αποτέλεσμα πολύχρονης αναζήτησης. Μέσα από την ακουστική και την εκφορά του σημερινού λόγου στην αρχαία τραγωδία, ο ηθοποιός μεταχειρίζεται αόρατα στοιχεία και δείχνει καθαρά πώς οι διαφορετικές φωνές και τα αισθήματα των ηρώων ή του χορού με τον λόγο, τον ρυθμό και τη μουσική, εκφράζουν μια καινούργια, αλλά και κλασική, με έναν άγνωστο ίσως τρόπο, σχέση με τον χώρο του αρχαίου δράματoς και όχι μόνο.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Έπεα πτερόεντα", σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Άρη Ρέτσου.

Οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής: Σοφία Νανέλη, Μαρία Λάππα.

Στο Θέατρο Όρα, (Αντωνίου Καμάρα 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 232799)
22, 24, 29, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου στις 21:30
Εισιτήρια: 12, 8 (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: