Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ταξίδι πνευματικής αναζήτησης και ενηλικίωσης

Leave a Comment
Κάποτε υπήρχε ένα αγόρι που ονομάζονταν Πέερ Γκυντ. Ήταν κακό παιδί. Έκλεβε πράγματα, έκανε κόλπα και ποτέ δεν βοηθούσε τη μητέρα του. Όλοι τον μισούσαν.
Μια μέρα πήγε σε έναν γάμο. Εκεί συνάντησε το πιο όμορφο κοριτσι στον κόσμο.
Την ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Το όνομα της ήταν Soveig. O Πέερ γνωριζε πως μια μέρα θα παντρευόταν αυτό το υπέροχο κορίτσι. Αυτό όμως δεν θα συνέβαινε, επειδή οι γονείς του κοριτσιού δεν εκτιμούσαν τον Πέερ και του ζήτησαν να την αφήσει ήσυχη.

Η καρδιά του Πέερ πληγώθηκε. Αποφάσισε να απομακρυνθεί από κοντα της για να μην υποφέρει. Φεύγει από το χωριό του και ξεκινάει ένα ταξίδι στα πέρατα της γης, ένα ταξίδι πνευματικής αναζήτησης και ενηλικίωσης.

Στον νορβηγικό αυτό μύθο βασίζεται ο Πέερ Γκυντ του Ερρίκου Ίψεν, έργο που έγραψε το 1867, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλία.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Πέερ Γκυντ του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη.

Ο Πέερ Γκυντ, ονειροπόλος και ιδεαλιστής, ως ένας άλλος Δον Κιχώτης, με όπλα την αστείρευτη φαντασία του και το όνειρό του για έναν ιδανικό κόσμο, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο ονειρικής περιπέτειας. Ο Πέερ Γκυντ είναι ένα όνειρο και συνάμα μια θεατρική φαντασία, μια παράσταση μεγάλης εικαστικότητας και μουσικότητας. Ένα ονειρικό ποίημα, όπου το θέατρο αποκαλύπτει τους μαγικούς μηχανισμούς του και μας οδηγεί σε ένα ταξίδι, μυητικό, στη σοφία της ζωής.

Διασκευή-Μετάφραση: Γιώργος Ξενίας
Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μαργαρίτης
Σκηνικά: Αγνή Ντούτση
Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Μουσική: Δημήτρης Οικονομάκης
Χορογραφία-Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Στίχοι τραγουδιών: Δημήτρης Οικονομάκης, Γιώργος Ξενίας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μανώλης Φουντούλης
Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δανάη Πανά, Μαρία Μυλωνά
Οργάνωση παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης.

Παίζουν: Νίκος Νικολάου, Χρυσάνθη Δούζη, Γιώργος Βουρδαμής-Μαυρογέννης, Νίκος Καπέλιος, Γιώργος Κολοβός, Θανάσης Δισλής, Χρήστος Παπαδημητρίου, Χρύσανθος Καγιάς, Μομώ Βλάχου, Έκτωρ Καλούδης, Λαμπρινή Αγγελίδου, Ειρήνη Φαναριώτη, Γιώργος Γιαννώτας, Ειρήνη Καζάκου, Τρυφωνία Αγγελίδου, Λίλα Βλαχοπούλου, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Κλαίρη Χριστοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Χρίστος Στυλιανού, Ιωάννα Παγιατάκη, Στέλιος Τράκας, Μανώλης Φουντούλης, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Γιώργος Σφυρίδης, Δημήτρης Σιακάρας.

Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00
Εισιτήρια: 15 (πλατεία), 12 (εξώστης, φοιτητικό, λαϊκή), 10 (Κάθε Πέμπτη). 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: