Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Στις ευρωπαϊκές σκηνές

Leave a Comment
ΛΟΝΔΙΝΟ
Theatre Uncut: Capitalism is Crisis του Tim Price, Amanda του Kieran Hurley, Pick One του Neil LaBut, Church Forced To Put Up Gates After Font Is Used As Wash Basin By Migrants του Mark Thomas, The Wing της Clara Brennan.

Πέντε μονόπρακτα που σκιαγραφούν την εξάπλωση της κρίσης και τις ευθύνες των καπιταλιστικών συστημάτων.
Capitalism is Crisis: Δύο κόσμοι συγκρούονται όταν ένας τραπεζίτης ανακαλύπτει τη δύναμη του ακτιβισμού και ένας ακτιβιστής τη δύναμη του χρήματος.
Amanda: Βυθισμένος στις καθημερινές πιέσεις, ένας πολιτικός καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις με υψηλό διακύβευμα.
Pick One: Τρεις μεσήλικες προσπαθούν να λύσουν -με αμφιλεγόμενο τρόπο- τα προβλήματα της Αμερικής.
Church Forced To Put Up Gates After Font Is Used As Wash Basin By Migrants: Μια σκοτεινή χιουμοριστική ιστορία για τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται ένας εκδότης συντηρητικής εφημερίδας, όταν τον επισκέπτονται "δυσαρεστημένοι" αναγνώστες.
The Wing: Ένας πατέρας και η κόρη του αντιμετωπίζουν με εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις, τα μέτρα λιτότητας.
Young Vic, από 19 Νοεμβρίου.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Lungs του Duncan Macmillan, σε σκηνοθεσία Katie Mitchell.
Ένα ζευγάρι νεαρών ζει και εργάζεται σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Βλέπουν ταινίες ανεξάρτητου κινηματογράφου, διαβάζουν δοκίμια με αναλύσεις για φλέγοντα πολιτικά ζητήματα και μποϋκοτάρουν τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων. "Είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι", καθησυχάζουν τους εαυτούς τους.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 7 δισεκατομμύρια, με μια γέννηση κάθε 2.6 δευτερόλεπτα. Η ζήτηση για τρόφιμα και πόσιμο νερό, αυξάνεται παράλληλα με την κατανάλωση ενέργειας και πόρων. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι φυσικές καταστροφές, οι απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μοιάζουν με απλές ακίνδυνες παρενέργειες. Εμφύλιοι πόλεμοι για το νερό και την τροφή, ξεπροβάλλουν από το κοντινό μέλλον. Μπορείς να φέρεις έναν νέο άνθρωπο σε αυτόν τον κόσμο;
"Θα προτιμούσα να ταξιδεύω καθημερινά από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη για εφτά χρόνια, παρά να είχα ένα παιδί", δηλώνει το ένα μέλος του ζευγαριού. Το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα καθώς αναπτύσσουν τα επιχειρήματα τους. Τι θα καταστραφεί πρώτα; Η σχεση τους ή ο κόσμος;
Schaubuhne, από 30 Νοεμβρίου 2013.

ΖΥΡΙΧΗ
Das Leben der Bohème, βασισμένο στην ταινία του Άκι Καουρισμάκι, σε σκηνοθεσία Corinna Von Rad.
Παρίσι, 19ος αιώνας. Τρεις αδέκαροι καλλιτέχνες γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο Ροδόλφο, ένας αλβανός ζωγράφος χωρίς βίζα, ο Μαρσέλ, ένας θεατρικός συγγραφέας και ο Σονάρ, ένας μεταμοντέρνος συνθέτης. Ο Ροδόλφο ερωτεύεται τη μπαργούμαν Μιμή. Η μέρα που σκοπεύει να της ζητήσει να μείνουν μαζί συμπίπτει με την απέλαση του από τη Γαλλία... Ο μελαγχολικός και συγκινητικός κόσμος του Καουρισμάκι, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή.
Schauspielhaus, από 2 Νοεμβρίου 2013.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: