Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Ο άνδρας με την πουά γραβάτα

Leave a Comment
Τί συμβαίνει στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν;
Η ανέλιξή του στην ιεραρχία της "Fabulous Life & Co", της τράπεζας όπου εργάζεται, ήταν ιδιαίτερα γρήγορη. Εδώ και τέσσερα χρόνια απασχολείται στο Business Center,

στα κεντρικά γραφεία της, που στεγάζονται στους πρώτους 30 ορόφους του κτιρίου. Το γραφείο του Ιάκωβου Λέδερμαν είναι στον 24ο. Έξι όροφοι τον χωρίζουν από την κορυφή της ιεραρχίας και την απόλυτη επαγγελματική καταξίωση, ενώ εικοσιτέσσερις από το πεζοδρόμιο. Ένα πρωινό, λίγο πριν αρχίσει το ωράριο εργασίας, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 24ο όροφο του γραφείου του. Λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πιο πριν, πατούσε απελπισμένος το κούφωμα του ανοικτού παραθύρου του γραφείου του και τώρα αισθάνεται για πρώτη φορά τόσο ελεύθερος και φαίνεται να απολαμβάνει τη θέα.

Φοβίες και ανεκπλήρωτοι πόθοι διατρέχουν τη σκέψη του Ιάκωβου Λέδερμαν κατά το χρόνο της πτώσης και τον φέρνουν αντιμέτωπο με τις επιλογές της ζωής του. Σε ένα παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, το όνειρο προσπαθεί να διεκδικήσει μια θέση στη ζωή, ακόμα και για ένα λεπτό. Δεν είναι ποτέ αργά για ανατροπές. Μικρές ή μεγάλες. Μπείτε στο υπερβατικό σύμπαν του Ιάκωβου Λέδερμαν και ακολουθείστε τον άφοβα στην πτώση του!

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Ο άνδρας με την πουά γραβάτα, σε κείμενο των Ελ Ρόι & ΑΒΓ και συλλογική σκηνοθεσία από την ομάδα Volt.

Οι Volt είναι μια καλλιτεχνική ομάδα μινιμαλιστικής και diy αισθητικής, με σκοπό την "παραγωγή" θεάτρου. Μέσα από μια ολιστική θεώρηση, επικεντρώνονται στην ενεργό συμμετοχή του κοινού στο θέατρο. Συγγραφή, σκηνοθεσία, μουσική, τεχνολογία, σχέδιο, video, art installations, scenery, φωτισμός, φωτογραφία και μόδα συγκεντρώνονται στην υποκριτική, όχι όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Νέα ή παλιά υλικά, "φτηνά" ή "πλούσια" προσκαλούν το κοινό με την υπόσχεση ενός ξεχωριστού αποτελέσματος. Λειτουργώντας συνδυαστικά και χωρίς παρωπίδες απέναντι σε τάσεις, μεθόδους και σκηνοθετικές ή υποκριτικές "γραμμές" οι Volt εύχονται να μιλήσουν μέσα από την τέχνη τους. Τα έργα τους συνίστανται σε "work in progress" που δεν τελειώνουν με το πέρας της παράστασης αλλά εξελίσσονται και μεγεθύνονται διαρκώς.

Σκηνικά, Κοστούμια, Φωτογραφίες, Δημιουργικό: Μικέλα Τσόντζου
Μουσική Επιμέλεια: Volt


Παίζουν: Αντώνης Τακτικός, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Άννα Ψυχογιού, Βαγγέλης Παπατζανάκης.

Στο Θέατρο Αλκμήνη-Άκης Δαβής, (Αλκμήνης 8, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3428650)
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30, από 19 Οκτωβρίου 2013.
Εισιτήρια: 10, 5 (μειωμένο).
 

 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: