Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Οκτωβρίου 2013

Leave a Comment
Φορτωμένος με νέες θεατρικές προτάσεις έρχεται ο Οκτώβριος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με τρεις νέες παραγωγές ανοίγει η σεζόν για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τρία έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
To Ντεμπραγιάζ του Ρεμί ντε Βος είναι ένα σπονδυλωτό κείμενο που σκιαγραφεί με πικρό χιούμορ την αγωνία του ατόμου να επιβιώσει στην Ευρώπη της κρίσης. Σκηνοθετεί η Χριστίνα Χατζηβασιλείου. (Νέω Υπερώο, από 10/10)
Ο Γιάννης Ιορδανίδης επιστρέφει στο Κ.Θ.Β.Ε. και σκηνοθετεί το Ραφτάδικο του Ζαν Κλωντ Γκραμπέρ. Μέσα από μνήμες, το έργο μας ταξιδεύει με χιούμορ και συγκίνηση σ’ ένα λαβωμένο Παρίσι, όπως το άφησε ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Είναι η μικρογραφία ενός κόσμου που, βιώνοντας την καθημερινότητα, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. (Μονή Λαζαριστών, από 18/10)
Στο Βασιλικό Θέατρο θα παρουσιαστεί το έργο του Μπρεχτ, Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους. (από 25/10)

Η Ολεάννα του Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη έρχεται για δύο εβδομάδες στο Θέατρο Αυλαία. Στους ρόλους του καθηγητή και της φοιτήτριας ο Δημήτρης Καταλειφός και η Λουκία Μιχαλοπούλου. (από 09/10)
Λίγο πριν εγκαινιάσει την 5η (!) της σεζόν η Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού του Ντάριο Φο κάνει μια στάση στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος (από 16 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου).
Μια μέρα μετά στο Μέγαρο Μουσικής κάνει πρεμιέρα το αφιέρωμα στην ελληνική επιθεώρηση Θα σε πάρω να φύγουμε, με πολυπληθή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.

Η Καίτη Σαμαρά διασκευάζει και μεταφέρει στη σκηνή το noir μυθιστόρημα του Raymond Chandler Αντίο γλυκιά μου. Μέσα απ` τους ρυθμούς της jazz και του swing ξετυλίγεται η ιστορία του γκάνγκστερ Μουζ Μαλόϋ που ψάχνει την Βέλμα του. (Θέατρο Έξω από τα Τείχη, από 11/10)

Η ομάδα χορού και ακροβασίας "κι όμΩς κινείται" μαζί με τον Χαΐνη Δ. Αποστολάκη και σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο παρουσιάζουν την παράσταση Το σωματίδιο του Θεού. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο σύμπαν της σύγχρονης φυσικής με Χορό, ακροβασία, μουσική και λόγο. (Θέατρο Ε.Μ.Σ., 16 έως 20/10)

Στο Θέατρο Σοφούλη φιλοξενείται η Κλεψύδρα του Στέργιου Σαραγιώτη. Ένα σύγχρονο κείμενο, που
έχει στο επίκεντρο τις ζωές τεσσάρων νέων ανθρώπων και φόντο τη σημερινή Θεσσαλονίκη. (από 11/10)

O Βασίλης Βασιλάκης φέρνει στη σκηνή του θεάτρου Αυλαία, την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη. Ένα δοκίμιο-μανιφέστο, στο οποίο ο Καζαντζάκης καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού. (από 21/10)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: