Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Απόπειρες επιβίωσης σε κόσμο που νοσεί

Leave a Comment
Ένας κόσμος που νοσεί, ένας πολιτισμός που γεννά και μεγαλώνει ανθρώπους-σκουπίδια. Μέσα στα ερείπια αυτού του κόσμου, χωρίς Θεό, χωρίς φροντίδα, μέσα σε άρρωστες οικογενειακές και κοινωνικές δομές,

δυο παιδιά-απόβλητα προσπαθούν μόνα τους να επιβιώσουν. Δυο παιδιά αναζητούν και ονειρεύονται την αγάπη.

Στο μονόπρακτό του Ντέννις Κέλλυ, δύο αδελφια, ο Μάικλ και η Μισέλ, προσπαθούν να ανασκευάσουν τη δυσλειτουργική παιδική τους ηλικία. Στηρίζονται στο παρελθόν τους για να δημιουργήσουν ιστορίες και αφηγήσεις στο παρόν. Στο κέντρο της αφήγησης βρίσκεται η ιστορία του Μάικλ για το πώς βρήκε στα σκουπίδια ένα εγκαταλειμμένο νεογέννητο βρέφος -που το έλεγαν Debris (Koυρέλι)- και η προσπάθεια του να το κρατήσει μακριά από τον αλκοολικό πατέρα του και η ιστορία της Μισέλ, που είναι "συνεπαρμένη" από τον θάνατο της μητέρας τους και δίνει συνεχώς αντικρουόμενες εκδοχές για την αιτία του φρικτού θανάτου.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Κουρέλι του Ντέννις Κέλλυ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Ο Ντέννις Κέλλυ (γνωστός στο ελληνικό κοινό από τα Ορφανά και το D.N.A. που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία), γεννήθηκε το 1970 στο Barnet του Βόρειου Λονδίνου, γιος ενός οδηγού λεωφορείου και μιας καθαρίστριας, ανακάλυψε το θέατρο σε ηλικία 30 ετών -βυθισμένος στον αλκοολισμό- μέσα από μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Σήμερα είναι ένα από τους πιο επιτυχημένους και πολυγραφότατους θεατρικούς συγγραφείς της χώρας του, ενώ έχει κερδίσει βραβείο Olivier για το μιούζικαλ Ματίλντα και πλήθος βραβείων των ενώσεων κριτικών.
Στα έργα του απεικονίζονται εικονες εγκατάλειψης, εγκλωβισμού, βίας και κοινωνικού αποκλεισμού, εμποτισμένες με ποιητικό ρεαλισμό και σκληρό μαύρο χιούμορ.

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδου
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Καναβός, Μάρω Πέτλη

Παίζουν: Θύμιος Κούκιος, Ελίνα Ρίζου

Μια παράσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Θέατρο-εργαστήριον".

Στο Θέατρο 104, (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3455020)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, έως 5 Νοεμβρίου.
Εισιτήρια: 10 ευρώ.
Διάρκεια: 70΄


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: