Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μόνος στη σκηνή, μόνο μια φωνή

Leave a Comment
Για τρίτη χρονιά φέτος, το θέατρο Eliart, διοργανώνει Φεστιβάλ, δίνοντας σε νέους δημιουργούς την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους διαγωνιζόμενοι με παραστάσεις-μονολόγους.
Θα βραβευτεί η καλύτερη παράσταση και θα παρουσιαστεί στο θέατρο Eliart τον Σεπτέμβρη του 2013. Η επιτροπή αποτελείται από τους: Χάρη Σώζο, Χρήστο Ευθυμίου, Ιωσήφ Βαρδάκη, Αννέτα Παπαθανασίου, Γιώργο Φρατζεσκάκη


Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

20:00, Μαρόν γλασέ της Ειρήνης Σταματοπούλου, με τον Γιάννη Μακρόπουλο.
Ο εσωστρεφής μονόλογος ενός αλλόκοτου ήρωα που επιχειρεί να επικοινωνήσει ή να "παραστήσει" τις πιο πραγματικές φαντασιοπληξίες του σχετικά με τη ζωή του ως ιερόδουλου.

21:00 Lucy, του Γιάννη Μακρόπουλου, με την Σωτηρία Μαράθου.
Μια νεαρή, ευαίσθητη κοπέλα, που εξασκεί το επάγγελμα της πόρνης, μας παρουσιάζεται σαν μια άλλη Ιουλιέτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ δίπλα στο κοιμισμένο κορμί ενός μυστηριώδους πελάτη της.

22:15 Σημειώσεις ενός τρελού, βασισμένο στο ημιτελές ομώνυμο κείμενο του Λ. Τολστόι, με τον Αποστόλη Ψαρρό
Οι Σημειώσεις ενός τρελού 100 χρόνια ύστερα από την έκδοσή του καταφέρνει να 'ναι ένα κείμενο τρομακτικά επίκαιρο. Γιατί συχνά στη σημερινή κοινωνία αν κάποιος θελήσει ν' αλλάξει τον τρόπο ζωής του εφαρμόζοντας στην πράξη ιδέες που ''θεωρητικά'' γίνονται απ' όλους δεκτές -αποτελούν μάλιστα ιδανικά για την κοινωνία μας- πολύ σύντομα αντιμετωπίζεται από τους άλλους σαν τρελός.


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

20:00 Μαρτυριάρα καρδιά του Έντγκαρ Άλαν Πόε, με την Σοφία Αλεξανιάν.
Η Μαρτυριάρα καρδια αφορά στην παραληρηματική εξομολόγηση ενός δολοφόνου, που οδηγήθηκε στο έγκλημα από τις φωνές που άκουγε στα αυτιά του.

21:15 Σας αρέσει ο Μπραμς; της Μάρως Δούκα, με την Βικτώρια Σαμοθράκη.
Στο μονόλογο Σας αρέσει ο Μπράμς; η Ιρίνα αφηγείται την ιστορία της. Φεύγοντας από την Ουκρανία με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής πέφτει θύμα του Τράφικινγκ στη δεκαετία του ’90 από Έλληνες επιτήδειους σωματέμπορους, οι οποίοι μάλιστα ανήκαν στην "αφρόκρεμα" της ελληνικής κοινωνίας.

22:00 G for Geisha, της Φωτεινής Τεντολούρη, με τη Φωτεινή Τεντολούρη.
"Πόσοι έχουν τη δύναμη να ακούσουν τον εαυτό τους να σπαράζει; Πόσοι έχουν τη δύναμη να γελάσουν όταν το γέλιο είναι ό,τι απομένει κλείνοντας την πόρτα πίσω τους;" Το G for Geisha ακολουθεί τα καλοκουρδισμένα βήματα μιας νέας που παλεύει να γνωρίσει τον εαυτό της και να βγάλει την πανέμορφη (κατά τους άλλους) μάσκα της. Τρεκλίζει μέχρι να βρει τα δικά της βήματα χορού.


Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

20:00 Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ, με τη Μαρία Άνθη.
Μια γυναίκα μας μιλάει για τον έρωτα, την μοναξιά, την εγκατάλειψη, την προδοσία, το ψέμα και την αλήθεια, την απόγνωση, την λατρεία, το πάθος, την απόρριψη, το αδιέξοδο των σχέσεων.
21:00 Λι του Νίκου Καββαδία, με τη Μαρία Ψαρολόγου.
"Ο καλός Δράκοντας κατεβαίνει στα σπίτια μας μονάχα μια φορά. Μερικοί δεν τον έχουν καν συναντήσει. Εγώ τον είδα".  Η ιστορία ενός ναυτικού και μιας μικρής κινεζούλας...

22:00 Τα εσώψυχα ενός παλιάτσου της Άντρεας Κάσινου, με την Άντρεα Κάσινου.
Ένα ορφανό κορίτσι βρίσκει δουλειά σαν παλιάτσος σε ένα Luna Park. Κουβαλάει πολλά ψυχικά τραύματα από τη παιδική της ηλικία. Οι μεγαλήτεροι της φόβοι όμως ξυπνούσαν με το που άκουγε τον ήχο από τα λούστρινα τακούνια της θείας της. Το μόνο στηριγμά της ήταν ο αδερφός της, ο οποιός είναι και αυτός νεκρός. Στο μονόλογο, περιγράφει τον εφιάλτη που ζεί από όταν έφυγε ο αδερφός της από τη ζωή και έπειτα.


Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

19:00 Υποταγή του Γιώργου Σκούρτη, με την Άλκηστη Ηλιάδη.
Μια δημόσια υπάλληλος. Ένας δικτάτορας. Και μια φωτογραφία. Η (αντί)στάση πίσω από ένα γραφείο, απέναντι σε ένα σφυρί και μια πρόκα. Μια Ελενίτσα σε πολιορκία.

20:00 Voix, βασισμένο στην Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ, με την Άννα Τσόλια.
"Κάθε τόσο σηκώνω το ακουστικό να δω αν λειτουργεί. Είχες πει πως θα έπαιρνες.Σε θέλω εδώ. Δίπλα μου.Κοντά μου. πλάι μου. Πάνω μου.Μέσα μου. Με μάτια ανοιχτά ή κλειστά. Δεν έχει σημασία.Θα μπορούσα να κρατάω ανοιχτή τη γραμμή μόνο και μόνο για να ακούω την ανάσα σου όταν κοιμάσαι....."

21:00 Α.Ρ.Ν.Υ, εμπνευσμένο από τον Διεθνή επιβήτορα του Χάρβευ Φέρστιν, με το Γιώργο Κοντοπόδη.
Ο Άρνολντ μπροστά στον καθρέφτη του καμαρινιού του. Ετοιμάζεται και σήμερα για το show. Ετοιμάζεται ξανά για τη σκηνή, για το κοινό, ετοιμάζεται και θυμάται. Περνάει απ όλο του το παρελθόν και καταλήγει στην ημέρα που η μάνα άρχισε να τον φωνάζει Α.Ρ.Ν.Υ. Αλήθεια… ξέρεις τι σημαίνει Α.Ρ.Ν.Υ. ;

22:30 Απονομή βραβείων

http://www.eliarttheater.gr/


Στο Θέατρο Εliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός (μετρό Κεραμεικός), Αθήνα.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: