Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Προσεχώς στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου

Leave a Comment
10 νέες παραγωγές περιλαμβάνει το ρεπερτόριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για τη θεατρική περίοδο 2013-2014.
Η Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενήσει την Όπερα της Πεντάρας του Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Στέφανου Κοτσίκου, ενώ για πρώτη φορά θα συνεργαστούν με τον κυπριακό θεατρικό οργανισμό ο Κωνσταντίνος Ρήγος που θα μεταφέρει στη σκηνή την θρυλική κινηματογραφική επιτυχία του Γιώργου Τζαβέλλα, Μια ζωή την έχουμε και ο σέρβος Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς που θα σκηνοθετήσει τον Εχθρό του λαού του Ερρίκου Ίψεν.

Η Νέα Σκηνή θα παρουσιάσει πέντε σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Πρόκειται για το έργο του Nick Payne Αστερισμοί (2012) που θα σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και θα παίζεται παράλληλα και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, την Πέτρα του Marius Von Mayenburg (2008) που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Ξενίδου.
Το ρεπερτόριο της Νέας Σκηνής συμπληρώνουν μια παράσταση με δραματοποίηση κυπριακών ποιημάτων και δύο έργα που θα προκύψουν από το Πρόγραμμα Play, που αποτελεί από κοινού πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του ΘΟΚ.

Στη νεανική σκηνή 018 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο, όπου δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων σε σκηνοθεσία και μουσική Κώστα Γάκη.
Στα τέλη της θεατρικής περιόδου  θα ανέβει το νέο θεατρικό έργο του Κύπριου συγγραφέα Λουκά Πραστίτη, Οι μπλε ιστορίες της κόκκινης καρδιάς σε σκηνοθεσία της Αίγλης Σπυριδάκη.

Η θεατρική περίοδος 2013-14 θα ξεκινήσει με τις παραγωγές της Σκηνής 018, Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου και του μιούζικαλ τσέπης Κάλι-Κατζάρ & Σία!... των Λέας Μαλένη, Χριστίνας Κωνσταντίνου, Βαλεντίνου Κόκκινου σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Οι δύο παραγωγές επανέρχονται μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων τους τη θεατρική περίοδο 2012-13.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: