Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Ιουνίου 2013

Leave a Comment
Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Κατσαρίδα των Βασίλη Μαυρογεωργίου και Κώστα Γάκη συνεχίζει το ταξίδι της και κάνει μια στάση στη σκηνή του θεάτρου Βεργίνα του Regency Casino, την Τετάρτη 5 Ιουνίου.
Μια κόκκινη κατσαριδούλα ονόματι "Ιωάννα" προσπαθεί να φτάσει στο φεγγάρι αντιμετωπίζοντας έντομα, τρωκτικά, παρανοϊκούς ντετέκτιβ, που την ενθαρρύνουν ή την αποτρέπουν να τα καταφέρει.
Παίζουν ο Κώστας Γάκης και ο Δημήτρης Μακαλιάς.

Το Βήμα τους Νέους στο Σχήμα εκτός Άξονα, ολοκληρώνεται φέτος με την παράσταση κ+μ ή η μεταμόρφωση του Κ. και το παράφορο όνειρο της δεσποινίδος Μ. Μια παράσταση βασισμένη στη ζωή και το έργο των Κ. Καρυωτάκη και Μ. Πολυδούρη και σε κείμενο εμπνευσμένο από τη “Μεταμόρφωση” του Κάφκα, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Καραούλη και Ευανθίας Σωφρονίδου. (6, 7, 8, 9 Ιουνίου)

Η ομάδα Άνθρωπος στη θάλασσα παρουσιάζει την παράσταση Μάγισσες Wanted, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Πολυξένης Σπυροπούλου. Μια παράσταση–απάντηση στο αέναο κυνήγι μαγισσών
έξω και μέσα μας. (Studio Κοιτώνες, από 08/06)

O Επιθεωρητής του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη κάνει στάση στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου από 17 έως 21 Ιουνίου. Παίζουν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Αρμένης, η Δανάη Σκιάδη κ.α. 

ΑΘΗΝΑ

O Κύκλος του Άρτουρ Σνίτσλερ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου.
Γραμμένο το 1897, το έργο του Σνίτσλερ (πρωτότυπος τίτλος Der Reigen) συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα απαγορευμένα λόγω του προκλητικού του περιεχομένου. "Πόσο μεγάλη είναι η απόσταση ανάμεσα στην ηδονή και στην οδύνη; Πόσο μικρή είναι η απόσταση ανάμεσα στη μοιχεία και στην πίστη; Πόσο κοντά είναι ο έρωτας στην αγάπη; Πόσο μοναχικοί είμαστε στο σεξ;" Ανάλογα ερωτήματα απασχολούν έναν κύκλο δέκα εραστών σε απόγνωση οι οποίοι συναντιούνται τυχαία ή όχι, με πάθος ή χωρίς, στο φως ή στο σκοτάδι. (Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο, 12,13,14,15,16 Ιουνίου)

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών 2013 αυτόν τον μήνα θα παρουσιαστούν: η ομηρική Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (4-8/6), ο Κοινός λόγος της Έλλης Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, (19-20/6), η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη, (από 19 του μήνα), το Αλεξάντερπλατς από την ομάδα Κανιγκούντα (22-23/6) και η  24ωρης διάρκειας παράσταση Μερσιέ και Καμιέ, ένα έργο του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. (29/6)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: