Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η σύγχρονη θεατρική δημιουργία στην Ελευσίνα

Leave a Comment
Με στόχο την ενίσχυση της θεατρικής δημιουργίας και την υποστήριξη των νέων θεατρικών σχημάτων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ελευσίνας οργανώνει, για 4η χρονιά φέτος και στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2013, το θεσμό "Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία".

Οι δέκα παραγωγές που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου στις θεατρικές εγκαταστάσεις του παλαιού Ελαιουργείου είναι, στην πλειοψηφία τους, "φετινής εσοδείας", μια και, μόλις το χειμώνα, παρουσιάστηκαν σε αθηναϊκές σκηνές. Κάποιες από τις ομάδες που συμμετέχουν είναι νεοσύστατες (η παράσταση που παρουσιάζεται είναι το πρώτο δείγμα δουλειάς τους), άλλες κάνουν τα πρώτα τους βήματα, ενώ πλάι τους εμφανίζονται σχήματα με ολιγόχρονη θεατρική πορεία. Η φετινή διοργάνωση προέκρινε την ελληνική δραματουργία: οι περισσότερες παραγωγές παρουσιάζουν σύγχρονα ελληνικά θεατρικά κείμενα, διασκευασμένα λογοτεχνικά έργα ή ποίηση, χωρίς να λείπει ο λόγος του Παπαδιαμάντη ή το αρχαίο δράμα. Αντιστικτικά λειτουργούν μεγάλοι κλασικοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Ντοστογιέφσκι) και του ευρωπαϊκού θεάτρου (Μπύχνερ).

14 Ιουλίου 2013
Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μίρκας Γεμεντζάκη.

15 Ιουλίου 2013
Solo, δραματοποιημένη σύνθεση ποιημάτων της Μαρίας Πολυδούρη σε site specific performance, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δήμητρας Μπάρλα.

17 Ιουλίου 2013
Γράμματα στα κοριτσάκια, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Violet Louise.
Mια παράσταση βασισμένη στις επιστολές του Lewis Carrol, συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, προς τις ανήλικες φίλες του.

19 Ιουλίου 2013
Να 'ρθω μαζί σου; της Αλεξάνδρας Κ*, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη.
Τέσσερις άνθρωποι εκτός τόπου και χρόνου, με μόνη αφορμή το σεξ, μοιράζονται μια βεράντα, ένα καλοκαιρινό βράδυ και μια Αθήνα που σε λίγες ώρες μπορεί και να μην υπάρχει πια. Καθώς η πόλη διανύει την τελευταία της -ίσως- νύχτα, οι τέσσερις καλούνται να επιλέξουν.

21 Ιουλίου 2013
Οι πτυχιούχοι του Χρήστου Βακαλόπουλου, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν.
Οι πτυχιούχοι είναι βασισμένοι στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χρήστου Βακαλόπουλου, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες της ελληνικής μεταπολιτευτικής πεζογραφίας.

24 Ιουλίου 2013
Στον Τύχωνα, μία εικαστική εγκατάσταση/παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι Δαίμονες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσορτέκη.

26 Ιουλίου 2013
Η βλαμμένη του Διαμαντή Γκιζιώτη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη.
Μία παραλλαγή της Ωραίας Κοιμωμένης, σε απευθείας μετάδοση από το σχολείο που βρισκόταν ο Μπους την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

28 Ιουλίου 2013
Χταποδάκια και άλλα διηγήματα, μια παράσταση βασισμένη σε διηγήματα των Μ. Καραγάτση, Κώστα Ταχτσή, Μάριου Χάκκα, Δημήτρη Χατζή, Ντίνου Χριστιανόπουλου, σε σκηνοθεσία Ηλία Βογιατζηδάκη, Νατάσας Παπανδρέου, Μυρτώ Πανάγου.

29 Ιουλίου 2013
Συνέβη χτες, μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Mark Ravenhill, Shoot/Get treasure/Repeat, σε σκηνοθεσία Πηνελόπης Φλουρή και Ειρήνης Ασημακοπούλου.
Η καθημερινή τραγωδία του σύγχρονου ανθρώπου, ξετυλίγεται κάτω από την σκιά μίας βίαιης επίθεσης. Ήρωες χωρίς ταυτότητα, κομμάτια του ίδιου χορού, γίνονται τα μέλη ενός θιάσου και απαιτούν από τους θεατές να πάρουν θέση.

31 Ιουλίου 2013
Η χαμένη τιμή της Κatharina Blum, βασισμένο στο έργο του Heinrich Böll, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη.
Μια παράσταση–αφήγηση της ιστορίας μιας κοπέλας απολύτως καθημερινής, που όμως στην πορεία μετουσιώνεται σε ένα σύμβολο, σε ένα "αρχέτυπο" πίστης και ηθικής.

Στο Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, (Παραλία Ελευσίνας)
Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:00, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: