Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Ο Κατάδικος': έξω από τα όρια της κοινωνικής ηθογραφίας

Leave a Comment
 "Ο Κατάδικος" του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.
(4-3-2019

O "Κατάδικος" του Κωνσταντίνου Θεοτόκη είναι ένα έργο που ξεφεύγει από τα όρια της κοινωνικής ηθογραφίας και σπάει τις συμβάσεις της εποχής του.

Διεισδύει στην ανθρώπινη σκέψη και μιλά με αξιοθαύμαστη διαύγεια για τις ψυχικές διεργασίες των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια εσωτερικές ψυχικές συγκρούσεις, διαχρονικές και πανανθρώπινες. Κατορθώνει να δει με σημερινή ματιά πως η λύτρωση δεν είναι ταυτόσημη με τη δικαίωση και η "κάθαρση" είναι κάτι εσωτερικό και πολύ προσωπικό. 

"Ο Κατάδικος" του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Η παράσταση κρατά τα παραδοσιακά στοιχεία, αλλά αναζητά σύγχρονους τρόπους έκφρασης. Παραδοσιακά μουσικά όργανα θα ερμηνεύουν τζαζ ήχους και ρυθμούς. Η ποιητική διάσταση του έργου θα αναδειχθεί μέσα από τη σωματικότητα των ηθοποιών και θα αξιοποιήσει την εκφραστικότητα της κίνησης.

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Κώστας Μαγγίνας
Κίνηση: Πάρης Μαντόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Σιωπίδου.

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Χρήστος Πίτσας, Τάκης Σακελλαρίου, Στέλιος Χλιαράς.

Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Αίθουσα Τέχνης-Κεντρική Σκηνή (Τριών Ιεραρχών 2, Κοζάνη, τηλ. 24610 24062)
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00, από 23 Μαρτίου έως 14 Απριλίου 2019






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: