Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Υπηρέτης δύο αφεντάδων': ο ανυπότακτος Τρουφαλδίνο και η ευτυχία

Leave a Comment
"Υπηρέτης δύο αφεντάδων" του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.
(2-3-2019)

Ένας υπηρέτης, δύο αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους.

Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται το πάθος, ο έρωτας, η ευτυχία αλλά και η προσπάθεια του υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας.

"Υπηρέτης δύο αφεντάδων" του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει: "Υπάρχει ένας ήχος, που μοιάζει να βγαίνει από τον αφαλό, από λίγο δεξιά του ίσως, ή άλλες φορές από αριστερά, ή πολλές φορές από λίγο πιο κάτω. Ένας ήχος που το άκουσμά του μας κάνει να στέλνουμε το χέρι κοντά στην κοιλιά σα να θέλαμε να τον σταματήσουμε, απότομα κι ωστόσο πάντα αργοπορημένα. Ένας ήχος που δεν λογαριάζει τη σοβαρότητα μιας συζήτησης ή κατάστασης, και που μάλιστα επιλέγει πολλές φορές ο άτιμος να κάνει αισθητή την παρουσία του την χειρότερη στιγμή, στις παύσεις, στα κενά. Απίστευτος ήχος πράγματι, μπλέκει τον άνθρωπο σε μπελάδες, παρεξηγήσεις, αστείες καταστάσεις, μπερδέματα. Και το κακό είναι ότι για αυτόν που πεινάει είναι εκεί ακόμα και όταν δεν ακούγεται στον έξω κόσμο. Ο "Υπηρέτης δύο αφεντάδων" ίσως είναι αυτός ο ήχος αυτοπροσώπως. Το γουργουρητό της κοιλιάς".

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Μουσική: Αλέξανδρος Ιωάννου
Κίνηση: Έντγκεν Λάμε
Κατασκευή μασκών: Μάρθα Φωκά
Βοηθός σκηνογράφου: Ελένη Κανακίδου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σταυρούλα Κουλούρη, Ευτυχία Σπυριδάκη
Φωτογράφιση παραγωγή: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren

Παίζουν: Λίλα Βλαχοπούλου, Γιώργος Δημητριάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Θανάσης Δισλής, Στεφανία Ζώρα, Γεωργία Κυριαζή, Ειρήνη Κυριακού, Φανή Ξενουδάκη, Νίκος Ορτετζάτος, Τίμος Παπαδόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Τάσος Ροδοβίτης, Άννα Σωτηρούδη, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Άννη Τσολακίδου.

Μουσικός επί σκηνής: Αλέξανδρος Ιωάννου.

Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00, από 8 Μαρτίου 2019
Εισιτήρια: 13€ (Σάββατο, Κυριακή), 10€ (Παρασκευή), 5€ (Τετάρτη, Πέμπτη), 8€ (φοιτητικό, άνω των 65 ετών), 7€ (ομαδικό)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: