Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη από το ΚΘΒΕ

Leave a Comment
 Χρύσα Σπηλιώτη
(18-3-2019

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2019 με ένα αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη,
που υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο ως ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και παιδαγωγός, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 21:15, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η Χρύσα Σπηλιώτη ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ, από το 2015 έως το 2018, ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Στο αφιέρωμα, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα παρουσιάσουν σκηνές από τα θεατρικά έργα της Χρύσας Σπηλιώτη: "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική", "Σκωτσέζικο ντους", "Αγκά...σφι... και φι...", "Με διαφορά στήθους", "Φωτιά και νερό", "Ποιος κοιμάται απόψε;", "Το μάτι της τίγρης", "Πόρτες", "Η αληθινή σου ιστορία;" και "Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος", σε σκηνοθετική επιμέλεια της Μελίνας Αποστολίδου και του Σαμψών Φύτρου.
Την εκδήλωση θα προλογίσει η φίλη και συνεργάτης της Χρύσας Σπηλιώτη, ηθοποιός και σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου, που θα παρουσιάσει ένα 20λεπτο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η ίδια, το οποίο περιλαμβάνει οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που καταγράφουν την πορεία της Χρύσας Σπηλιώτη στην ελληνική θεατρική σκηνή.

Συντελεστές αφιερώματος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Μελίνα Αποστολίδου, Σαμψών Φύτρος
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μπαγανά
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Λαζαρίδου, Ειρήνη Χατζηκυριακίδου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Λευτέρης Αγγελάκης, Μελίνα Αποστολίδου, Έκτωρ Καλούδης, Ζωή Λύρα, Γιάννης Μαστρογιάννης, Παναγιώτα Μπιμπλή, Χρίστος Νταρακτσής, Λίλιαν Παλάντζα, Ρούλα Παντελίδου, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μανώλης Φουντούλης, Σαμψών Φύτρος.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 21:15
Διάρκεια: 90 λεπτά.
Είσοδος ελεύθερη





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: