Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Ένα μπαούλο παραμύθια' στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Leave a Comment
(21-9-2017)

Τι κρύβει η σοφίτα του σπιτιού μας; Χώρος μυστήριος και γι΄ αυτό μαγευτικός. Αυτό αναρωτήθηκαν η Φιλιώ και η Ανέτα και αποφάσισαν μια μέρα να κατακτήσουν τον μυστηριώδη κόσμο της σοφίτας του σπιτιού τους. 

Τα κλειδιά βρέθηκαν και ξεκρεμάστηκαν από το καρφί που τα κρατούσε, όλοι κοιμήθηκαν, το σπίτι ησύχασε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Στα νύχια των ποδιών για να μην τους ακούσει κανείς να ανεβαίνουν τα ξύλινα σκαλιά που τρίζουν και να μπαίνουν στον μαγικό κόσμο της σοφίτας. Μέσα στη μέση ένα μπαούλο. Τι να έχει άραγε; Το ανοίγουν και βρίσκουν το κουτί με τις φωτογραφίες της γιαγιάς τους, το ημερολόγιο της και μια στοίβα βιβλία με παραμύθια. Καθώς ξεφυλλίζουν το ημερολόγιο και βλέπουν τις φωτογραφίες, η γιαγιά εμφανίζεται και τους λέει όλο το παραμύθι της ζωή της. Πως ζούσαν στη Σμύρνη και πως έφυγαν από κει το 1922. Πως έφτασαν στην Ελλάδα και πως ρίζωσαν πια εδώ. Πως δούλεψαν και πως πρόκοψαν. Και όλα αυτά …με παραμύθια.
Γιατί η γιαγιά δεν μιλάει όπως όλοι μας. Όταν θέλει να πει κάτι το λέει με παραμύθια και ξέρει πάρα πολλά.

Παλιές κιτρινισμένες φωτογραφίες, γεμάτες νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες. Ένα ημερολόγιο γεμάτο ιστορία και μια στοίβα παραμύθια κάνουν τον κόσμο διαφορετικό για τα δύο κορίτσια αλλά και για τους μικρούς (και-γιατί όχι- και για τους μεγάλους) θεατές.

"Ένα μπαούλο παραμύθια", από το Θέατρο Αερόπλοιο, σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. 

Σκηνικά-κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Video editing: Γιώργος Αλεξίου

Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά
Στο ρόλο της γιαγιάς (video): Μαίη Σεβαστοπούλου

Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8679535, 210 8656004)
Πρεμιέρα: Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στις 11:30
Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 15:30
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: