Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Η Απειλή': ένα έργο για τον παράλογο κόσμο μας

Leave a Comment
(25-3-2017)

Ένα ζευγάρι μικροαστών ζει σ’ ένα ασφυκτικό διαμέρισμα βλέποντας ασταμάτητα τηλεόραση και κρυφακούγοντας τους γείτονες. Όταν διαπιστώσουν ότι οι νέοι τους γείτονες είναι αλλοδαποί μετανάστες, γίνονται έξαλλοι. Αρχίζουν να οπλοφορούν και να σχεδιάζουν τη φυσική εξόντωσή τους.

Η απειλή είναι οι ήχοι των άλλων και το ζευγάρι μετατρέπεται σε γελοίους και θλιβερούς υπερασπιστές ενός ανύπαρκτου οχυρού. Όταν, ωστόσο, οι θλιβεροί άνθρωποι οπλοφορούν, γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι. Ο άντρας θέτει το ερώτημα: "Το ξέρεις πώς αν φάω έναν απ’ αυτούς τους νόμιμους, τρώω όσα χρόνια θα έτρωγα αν σκότωνα εσένα;". Ένα κείμενο που στηλιτεύει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ένα έργο για τον παράλογο κόσμο μας.

"Η απειλή" της Άρτεμης Μουστακλίδου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.

Στην παράσταση το διαμέρισμα της "Απειλής" τοποθετείται στο κέντρο μιας δυσ-τοπίας: ένα καθιστικό, περικυκλωμένο από μια αφιλόξενη παραλία. Όμως, το ναυάγιο συμβαίνει μέσα στο διαμέρισμα. "Το κωμικό εναλλάσσεται με την υπερβολή του ωμού ρεαλισμού κοιτάζοντας με το μικροσκόπιο τον φασισμό που μπορεί να κρύβεται μέσα σε ένα ζευγάρι παντόφλες ή σ’ ένα πακέτο γαριδάκια" σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λεοντάρης.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Εγώ, ο ξένος" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης που έχει ως στόχο να αναδείξει θέματα διαφορετικότητας, σημαντικά κείμενα πάνω στην ιδέα του "Άλλου", να συντονιστεί με φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά θέματα της εποχής.

Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά-κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Φωτισμοί: Άγγελος Γουναράς

Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Παναγιώτης Παπαϊωάννου.Αίθουσα Τέχνης ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (Τριών Ιεραρχών 2, Πάρκο Αγίου Δημητρίου, Κοζάνη, τηλ. 24610 24062)
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, έως 9 Απριλίου 2017
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 7€ (φοιτητικό, ανέργων)


[Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, μετά το Πάσχα]

TRIVIA: Το έργο έχει βραβευτεί με Α’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: