Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Εκδηλώσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2017

Leave a Comment
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συζητά με το κοινό στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος(23-3-2017)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει μια σύνθεση από δύο έργα του Ντάριο Φο και του Νίκου Κούνδουρου, τιμώντας τη μνήμη των δύο δημιουργών και μια ανοιχτή συζήτηση με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο.
Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου θα παρουσιαστούν: "Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου" του Νίκου Κούνδουρου και "Η γέννηση του γελωτοποιού" του Ντάριο Φο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

"Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου" του Νίκου Κούνδουρου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Χρίστου Νταρακτσή.  

Ο Νίκος Κούνδουρος ενώνει το ντοκουμέντο με τον θεατρικό λόγο μετατρέποντας την απολογία ενός δολοφόνου σε ταξίδι μέσα στα μονοπάτια της προσωπικής του κόλασης. Οι ρόλοι του θύματος και του θύτη εναλλάσσονται με χειρουργική ακρίβεια.

Διασκευή: Χάρης Παπαδόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία: Χάρης Παπαδόπουλος, Χρίστος Νταρακτσής
Επιμέλεια κίνησης: Γιώργος Ευαγόρου
Ερμηνεύει ο Χάρης Παπαδόπουλος
Διάρκεια: 40 λεπτά.
 
"Η γέννηση του γελωτοποιού" του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θανάση Ραφτόπουλου.

Οι γελωτοποιοί στον Μεσαίωνα πήγαιναν από χωριό σε χωριό λέγοντας ιστορίες αντλούμενες από θρησκευτικά θέματα. Οι ιστορίες αυτές πολλές φορές, ενοχλούσαν και μπορεί να στοίχιζαν στους γελωτοποιούς την ίδια τους τη ζωή. Ο Ντάριο Φο παίρνει τις ιστορίες των γελωτοποιών του μεσαίωνα και με όπλο το χιούμορ του συνθέτει το "Μίστερο Μπούφο". Μια από αυτές τις ιστορίες είναι η "Γέννηση του γελωτοποιού".

Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Ερμηνεύει ο Θανάσης Ραφτόπουλος
Διάρκεια 40 λεπτά.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συζητά με το κοινό στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 6 το απόγευμα.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: