Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Μπαμπά χορεύεις;' στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Leave a Comment
Μπαμπά χορεύεις; σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση(8-3-2017)

Το φάντασμα του πατέρα του Άμλετ συνυπάρχει με κείμενα του Φρόυντ, βιντεοταινίες του 80 καθώς και ο Πρίσλει με τον Κατ Στήβενς και τον Σίλερ. Κομμάτια κι αποσπάσματα που γεννιούνται από μια απόπειρα περιγραφής μιας τόσο αυτονόητης, τόσο περιπλοκής, τόσο μοιραίας για την ζωή όλων μας λέξης: Πατέρας.

Αποσπάσματα από σενάρια ταινιών με τον Τζέημς Ντην όπως το "Επαναστάτης χωρίς αιτία" και το "Ανατολικά της Εδέμ" αλλά και τον "Οιδίποδα Τύραννο" του Παζολίνι, στιγμιότυπα από τον "Στρίγγλο που έγινε αρνάκι" με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ταινίες του Κασσαβέτη, τραγούδια του Καζαντζίδη για τον πατέρα δίπλα στον εμβληματικό για την σχέση πάτερα-γιου Erlkoenig του Γκαίτε μελοποιημένο από τον Σούμπερτ είναι λίγα μόνο από τα υλικά που συνθέτουν, τη παράσταση "Μπαμπά χορεύεις;"

"Μπαμπά χορεύεις;", σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση.

Τι είναι εντέλει η παράσταση Μπαμπά χορεύεις; "Μια περιπέτεια για τέσσερις ηθοποιούς και το κοινό μέσα σε μια θάλασσα μουσικών, κειμένων, εικόνων. Μια παράσταση για γέλια και για κλάματα. Κι όπως πάντα, κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι καθαρά συμπτωματική", λέει ο Ακύλλας Καραζήσης. "Ο Πατέρας, είναι μια παράσταση για ένα τεράστιο θέμα. Κι όπως όλα τα μεγάλα ζητήματα αντιμετωπίζεται μόνον δια της αποφατικής οδού. Στην περίπτωση μας ο πατέρας λείπει . Σε ταξίδι, στην δουλειά, στον πόλεμο, στην αιχμαλωσία, βγήκε για τσιγάρα και δεν γύρισε, η απλώς πέθανε. ….. Ελπίζοντας πως θάρθει, περιμένοντας τον οι τρεις γιοι και η Mama τον περιγράφουν ,τον αναλύουν, του τραγουδούν, τον αφηγούνται, τον βρίζουν ,του ετοιμάζουν Φιέστα, και τέλος τον δικάζουν. Υλικό προσφέρει άφθονο η θρησκεία, η μυθολογία, η λογοτεχνία, η ποίηση η ψυχανάλυση, το σινεμά και βεβαία η μουσική".

Δραματουργική επεξεργασία: Ακύλλας Καραζήσης, Μάρθα Φριτζήλα και η Ομάδα
Σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Ιωάννου, Σίλια Κόη 

Παίζουν: Μάρθα Φριτζήλα, Θάνος Τοκάκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Θανάσης Ζερίτης.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά-Φουαγιέ (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210 4143310)
Κάθε Σάββατο στις 18:00, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 12 Μαρτίου έως 30 Μαΐου 2017
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό, φοιτητικό, 65+), 5€ (άνεργοι, ΑμεΑ)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: