Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θερινή θεατρική περίοδος 2016: το καλοκαίρι των συμπράξεων

8 comments
Το γνωμικό "η ισχύς εν τη ενώσει" θα εφαρμοστεί αυτό το θεατρικό καλοκαίρι με στόχο την καλλιτεχνική και ταμειακή επιβίωση των θιάσων. Κιμούλης, Μπέζος, Φιλιππίδης, συμπράττουν στον αριστοφανικό "Πλούτο". Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συνεργάζονται για πρώτη φορά στην "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, ενώ το Εθνικό θα παρουσιάσει σε συνεργασία με το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας, τον "Οιδίποδα", σε σκηνοθεσία Ρίμας Τούμινας.


Οι παραστάσεις που θα περιοδεύσουν στα θέατρα της ελληνικής επικράτειας το καλοκαίρι του 2016, αλλά και θα στεγαστούν στις ελάχιστες θερινές σκηνές εντός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, είναι:

...σε περιοδεία

"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τον Νικήτα Τσακίρογλου, την Ιωάννα Παππά, τον Νίκο Αρβανίτη, τον Σταύρο Ζαλμά κ.α. (2ος χρόνος)

"Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου, τη Νάντια Κοντογεώργη, τον Χρίστο Στυλιανού, την Ιώβη Φραγκάτου κ.α. (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος)

"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, με τον Δημήτρη Λιγνάδη, τη Μπέτυ Αρβανίτη, την Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, τον Περικλή Μουστάκη κ.α. (Εθνικό, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου)

"Οιδίπους τύραννος" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ρίμας Τούμινας. Συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας.

"Ορέστεια" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νίκο Ψαρά, τον Νίκο Κουρή, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη κ.α.

"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, με τη Λένα Κιτσοπούλου, την Αθηνά Μαξίμου, τη Λένα Παπαληγούρα, τη Λένα Δροσάκη, τον Αιμίλιο Χειλάκη κ.α. (Εθνικό Θέατρο)

"Πλούτος" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον Γιώργο Κιμούλη, τον Γιάννη Μπέζο, τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Τάσο Γιαννόπουλο, τον Αλμπέρτο Φάις κ.α.

"Όρνιθες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, με τον Χρήστο Λούλη, τον Άρη Σερβετάλη, τον Νίκο Καραθάνο, τον Άγγελο Παπαδημητρίου, την Αλεξάνδρα Αϊδίνη κ.α.

"Αριστοφανιάδα", σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, Κωνσταντίνου Μπιμπή, Αθηνάς Μουστάκα, με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον Γεράσιμο Γεννατά, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, την Ευαγγελία Μουμούρη, τον Γιάννη Δρακόπουλο, τον Θάνο Τοκάκη κ.α. (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης)

"Ασπίς" του Μένανδρου, "Το συμπόσιο" του Λουκιανού, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου και Χριστόφορου Χριστοφή, με τον Δημήτρη Πιατά, τον Τάσο Παλαντζίδη, τον Γιάννη Σαμσιάρη κ.α.

"Πλάτωνα, απολογία Σωκράτη", σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τον Βασίλη Καραμπούλα και τον Γιάννη Κολόι.

"Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, με τον Χάρη Σώζο, τη Νέλλη Γκίνη κ.α.

"Ερωφίλη" του Γεωργίου Χορτάτση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, με τη Φωτεινή Φιλοσόφου, τον Γιάννη Νικολαΐδη, τη Τζένη Οικονόμου κ.α.

"Ελευθέριος Βενιζέλος" του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, με τον Γιάννη Μόρτζο, τη Γιούλη Ζήκου κ.α.

"Η παρέλαση" της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, με τη Μαρία Μαλλούχου και τον Σπύρο Γραμμένο. 

"Λωξάνδρα" της Μαρίας Ιορδανίδου, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Άννας Βαγενά.

"Η πόρνη από πάνω" του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη, με την Κατερίνα Διδασκάλου.

"Σταματία, το γένος Αργυροπούλου" του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου.

"Συρανό ντε Μπερζεράκ" του Εντμόντ Ροστάν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τη Δήμητρα Ματσούκα, τον Γιώργο Παπαγεωργίου κ.α.

"Βρικόλακες" του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με την Ελένη Δημοπούλου, τον Δημήτρη Φουρλή, τη Σοφία Αντωνίου, τον Δημήτρη Ναζίρη, τον Δημήτρη Συνδουκά. (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης)

"Η ζωή του Γαλιλαίου" του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, με τον Κώστα Καζάκο, τον Διονύση Βούλτσο, τον Ηλία Γιαννάκη, τον Φάνη Δίπλα, τον Θανάση Σαράντο κ.α. (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας)

"Αντιγόνη" του Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, με τον Στέλιο Μάινα, τη Βασιλική Τρουφάκου κ.α.


"Του Κουτρούλη ο γάμος" του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, με τον Γιάννη Βούρο, την Τάνια Τρύπη, τον Γιώργο Γιαννόπουλο, τον Άγγελο Μπούρα κ.α.

"Το μήλο" των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τον Αντώνη Λουδάρο, τη Ναταλία Δραγούμη, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Κώστα Βουτσά.

"Μάνα είναι μόνο... ένας" των Ζαν Ζακ Μπριγκέρ και Μωρίς Λασέγκ, σε σκηνοθεσία Τόνιας Σταυροπούλου, με τον Γιώργο Ματαράγκα, την Κάτια Νικολαΐδου, τον Πέτρο Ξεκούκη, την Κατερίνα Μπιλάλη, τον Πέτρο Πέτρου.

"Κοκομπλόκο" του Μαρκ Καμολετί, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά, με τον Νίκο Μουτσινά, τη Βασιλική Ανδρίτσου, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τον Αντώνη Κρόμπα, τη Σοφία Μανωλάκου και τη Ματίνα Νικολάου.

"Γαμπροί για πούλημα", σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τον Κώστα Κόκλα, τον Κώστα Ευριπιώτη, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τη Νικολέτα Βλαβιανού κ.α.

"Χωρίζουμε... λέμε" των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με τη Μπέσσυ Μάλφα, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Αλέξανδρο Ρήγα.

"I am what I am", μουσικοθεατρική παράσταση με τον Τάκη Ζαχαράτο. (2ος χρόνος)

"Caveman" του Rob Becker, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, με τον Θανάση Βισκαδουράκη.

"Cavewoman" της Emma Peirson, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, με την Δήμητρα Παπαδήμα.


... στη Θεσσαλονίκη
"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" του Δημητρίου Κορομηλά, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τη Φιλαρέτη Κομνηνού, την Έφη Σταμούλη, τον Ταξιάρχη Χάνο κ.α. (Κ.Θ.Β.Ε., Βασιλικό Θέατρο)

...στην Αθήνα

"Περιμένοντας τον Godot" του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη. (Αίθριο Μουσείου Μπενάκη)

"Αδαμαντία" του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με τη Μάνια Παπαδημητρίου. (Τριανόν)

"Η κυρία της νύχτας" του Γιάννη Μαρή, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, με την Λίνα Σακκά, τον Χρήστο Κοντογεώργη, τον Δημήτρη Γεωργαλά, τον Μελέτη Γεωργιάδη κ.α. (Gazarte)

"Βam-bam" των Ray Cooney και John Chapman, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τον Βασίλη Κούκουρα, τη Βάνα Ραμπότα, τη Σοφία Παυλίδου, τον Παντελή Καναράκη κ.α. (Αθήνα, Χυτήριο)

"Ένα εξοχικό παρακαλώ" του Γιώργου Φειδά, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, με τη Χριστίνα Τσάφου, την Μαριάννα Τουμασάτου, τον Μάριο Αθανασίου, τον Κώστα Αποστολάκη κ.α. Θέατρο Αθηνά)

"Αγάπη μόνο" των Μάρκου Σεφερλή και Στέλιου Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Μάρκου Σεφερλή, με τον Μάρκο Σεφερλή, τον Γιάννη Καπετάνιο, τον Στέλιο Κρητικό, τον Θοδωρή Ρωμανίδη κ.α. 






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/5/16, 2:58 μ.μ.

    Εγκλημα και τιμωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/16, 11:33 π.μ.

    Αντί για Χαικαλη βάλτε Τάσο γιαννόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/16, 7:26 μ.μ.

    Cavewoman επίσης και τα ψηλα βουνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε.
      Τα "Ψηλά βουνά" τα έχουμε ήδη συμπεριλάβει στην παρουσίαση των παραστάσεων για παιδιά και νέους.

      http://theatreviewer.blogspot.gr/2016/05/2016_26.html

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος17/6/16, 4:23 μ.μ.

    Όρνιθες μάλλον δεν ανεβαίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκηνοβασίες23/6/16, 8:50 π.μ.

      Θα ανέβουν στην Επίδαυρο 19 και 20 Αυγούστου

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος25/6/16, 6:00 μ.μ.

    Βάλτε και το η ασπις και το συμπόσιο και στην Αθήνα το αγάπη μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/7/16, 3:33 μ.μ.

    Βάλτε και το δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή