Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τι θα παρουσιάσουν τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα το φετινό καλοκαίρι

Leave a Comment
Σε μια περίοδο που το μέλλον των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων -έπειτα από μια τριαντάχρονη παρουσία στον χώρο του πολιτισμού- κρίνεται αβέβαιο, λόγω της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης ξεκάθαρου πλαισίου λειτουργίας, κάποια θέατρα της περιφέρειας συνεχίζουν να αντιστέκονται, να προγραμματίζουν και να παράγουν καλλιτεχνικό έργο.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες, οι παραστάσεις που έχουν ανακοινωθεί και θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα το θεατρικό καλοκαίρι του 2013, είναι οι εξής:

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει τις Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού του διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή. Στο ρόλο της Εκάβης η Άννα Κοκκίνου, Ελένη η Κατερίνα Διδασκάλου, θεά Αθηνά η Κόρα Καρβούνη. Παίζουν ακόμη η Δανάη Σαριδάκη, ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, ο Αποστόλης Πελεκάνος, η Τζωρτζίνα Δαλιάνη. Στην παράσταση (που θα κάνει πρεμιέρα στο κάστρο της Πάτρας στις 12 Ιουλίου και θα παρουσιαστεί και στην Επίδαυρο) συμμετέχει η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Πάτρας, ενώ τη μουσική γράφει ο Θοδωρής Αμπαζής.

Για πρώτη φορά καταπιάνεται με τον Αισχύλο η Νικαίτη Κοντούρη και σκηνοθετεί για λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τον Αγαμέμνονα. Στην παράσταση, που θα επιμεληθεί εικαστικά ο Γιώργος Πάτσας, παίζουν: η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα), ο Μηνάς Χατζησάββας (Αγαμέμνονας), η Θεοδώρα Τζήμου (Κασσάνδρα), ο Βασίλης Μπισμπίκης (Αίγισθος).

Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Αγρινίου ενώνουν τις δυνάμεις τους αυτό το καλοκαίρι και παρουσιάζουν την Ελένη του Ευριπίδη. Η Πέμυ Ζούνη και ο Αντώνης Καφετζόπουλος ερμηνεύουν την Ελένη και τον Μενέλαο. Σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαΐδης και τη μουσική γράφει ο Νίκος Ξανθούλης.

Ελληνικά επιμένει και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης και επιστρατεύει τον Γιάννη Μπέζο για να σκηνοθετήσει το έργο του Αλέκου Σακελλάριου, Υπάρχει και φιλότιμο. Στον ρόλο του Μαυρογιαλούρου ο Γιώργος Παρτσαλάκης. Μαζί του ο Τάκης Παπαματθαίου, ο Θανάσης Βισκαδουράκης, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Τάσος Γιαννόπουλος, η Νεκταρία Γιαννουδάκη.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: