Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ο θυμός σε σταθμό του ΚΤΕΛ

Leave a Comment
Με άξονα τα 5 βασικά συναισθήματα Φόβος-Θυμός-Χαρά-Θλίψη-Αγωνία, οι [nomáδes artcore] δημιουργούν πέντε παραστάσεις, σε πέντε διαφορετικούς, μη θεατρικούς χώρους, σε πέντε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Μετά το [project 1] Φόβος που παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου Αθηνών, επιστρέφουν με το [project 2] Θυμός. Χώρος δράσης αυτή τη φορά ο παλιός σταθμός του ΚΤΕΛ Αθηνών, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μέσα από την έκφραση διαφορετικών τεχνών στόχος είναι το κοινό να ξεκινήσει ως θεατής και να εξελιχθεί στη διάρκεια της παράστασης ως πρωταγωνιστής, λαμβάνοντας πληροφορίες για το συναίσθημα του Θυμού. Μέσα σε ένα τριήμερο, οι αντιδράσεις των θεατών και τα δρώμενα θα κινηματογραφηθούν για την ολοκλήρωση της έρευνας και θα ενταχθούν στο τελικό ντοκιμαντέρ [Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί].

Καλλιτέχνες διαφορετικών πεδίων (ηθοποιοί, εικαστικοί, χορευτές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι) καλούν το κοινό να συμπορευθεί μαζί τους σε μία δίωρη βιωματική διαδρομή δράσης και αντίδρασης, μία διαδρομή όπου το κοινό ξεκινά ως θεατής κερδίζοντας σιγά-σιγά το ρόλο του πρωταγωνιστή.

Οι κάτοικοι των πόλεων-προορισμών μοιράζονται τα συναισθήματά τους και διηγούνται τις ιστορίες τους, οι οποίες τελικά εντάσσονται και ενισχύουν δημιουργικά τα καλλιτεχνικά δρώμενα που στοιχειοθετούν τη βιωματική αυτή διαδρομή. Πώς επηρεάζει το κοινωνικό περιβάλλον τη μορφή και την ένταση των συναισθημάτων; Πώς εκφράζονται τα συναισθήματα στο άτομο και ποιες οι αντιδράσεις του; Αν αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, μπορούμε να τα διαχειριστούμε;
Στο παλιό ΚΤΕΛ Αθηνών, στα Ιωάννινα.
5, 6, 7 Απριλίου 2013
Δρομολόγια-Παραστάσεις: Παρ.16.00, Σαβ. και Κυρ. 12.00 και 16.00
Είσοδος ελεύθερη - απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση 6943637456




 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: