Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Γιορτές ανοιχτού θεάτρου 2012

Leave a Comment
Τριάντα χρόνια συμπληρώνουν οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης και στο φετινό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από 1η Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου στο δημοτικό θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, θα δοθεί έμφαση στο μουσικό θέατρο.
Το πρόγραμμα των Γιορτών περιλαμβάνει έργα τα οποία προσεγγίζουν νεωτεριστικά το αρχαίο δράμα, έργα από το κλασικό και νεότερο ευρωπαϊκό θέατρο και έργα σύγχρονης ελληνικής λαϊκής κωμωδίας. Θα συμμετέχουν θίασοι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την ενθάρρυνση της τοπικής θεατρικής παραγωγής.


Το πρόγραμμα:
1 Ιουλίου: Τραγούδια για τις μέρες που έφτασαν κιόλας, μουσική παράσταση από το τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (είσοδος ελεύθερη)

2,3,4,5 Ιουλίου: Ο παππούς έχει πίεση της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Παπαδοπούλου και Αγγελίνας Τσούγκου. Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κ.α.

6,7,8 Ιουλίου: Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Παίζουν Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος κ.α.

10,11,12,13 Ιουλίου: Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Παίζουν: Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Μηνάς Χατζησάββας, Ιωάννα Παππά, Γιάννης Στάνκογλου κ.α.

16,17,18 Ιουλίου: Δον Ζουάν-η επιστροφή του Έντεν φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Δήμητρα Παπαδήμα κ.α.

19,20 Ιουλίου: Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω του Γιώργου Θεοδοσιάδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη. Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Δήμητρα Στογιάννη.

22,23,24 Ιουλίου: Συσσίτιο (συρραφή κειμένων των Τζόναθαν Σουίφτ, Ροντρίγκο Γκαρσία κ.ά.). Μια παραγωγή της ομάδας Angelus Novus, από τη Θεσσαλονίκη.

26,27 Ιουλίου: Η όπερα του ζητιάνου του Τζον Γκέι από την ομάδα Passatempo, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

30,31 Ιουλίου: Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Παίζουν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος κ.α.

1,2 Αυγούστου: Ο επιθεωρητής του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Λίλυς Μέλεμε. Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Νικολέτα Βλαβιανού, Βασίλης Ανδρέου κ.α.

3 Αυγούστου: Μια βαλίτσα μουσική, μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: