Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θερινή θεατρική περίοδος 2018: ένα καλοκαίρι γεμάτο θέατρο

Leave a Comment
(26-4-2018)

Το καλοκαίρι του 2018 πλησιάζει και οι Σκηνοβασίες ρίχνουν μια ματιά σε όλα όσα θα μας πάνε σε θεατρικές πλατείες και διαζώματα κι αυτή τη θερινή σεζόν.

Οι παραστάσεις που θα περιοδεύσουν στα θέατρα της ελληνικής επικράτειας το καλοκαίρι του 2018 είναι:

...σε περιοδεία

ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ

"Ορέστης" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, με τον Χρίστο Στυλιανού, την Ιωάννα Κολλιοπούλου, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, τον Χρήστο Στέργιογλου κ.ά. (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος)

"Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, με την Αλεξία Καλτσίκη, τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Χρήστο Λούλη κ.ά. (Εθνικό Θέατρο)

"Ηλέκτρα" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με την Λένα Παπαληγούρα, τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη κ.ά.

"Αγαμέμνων" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τον Αργύρη Πανταζάρα, τον Θοδωρή Κατσαφάδο κ.ά.

"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου, τον Μιχάλη Σαράντη κ.ά.

"Οιδίπους – Ο μύθος της Ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες", σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, με τη Μαρία Κίτσου, τον Δημήτρη Λάλο, τη Λένα Δροσάκη, τον Γεράσιμο Γεννατά κ.ά.
"Πέρσες" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νίκο Ψαρρά κ.α. (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου)

"Πλούτος" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιώργο Γάλλο, τον Μανώλη Μαυροματάκη, τη Γαλήνη Χατζηπασχάλη κ.ά. (Εθνικό Θέατρο)

"Θεσμοφοριάζουσες
" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τη Νάντια Κοντογεώργη, τον Γιώργο Χρυσοστόμου, την Ελένη Ουζουνίδου, τον Γιώργο Παπαγεωργίου κ.ά.

"Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Σοφία Φιλιππίδου, τον Δημήτρη Πιατά, τον Αντώνη Καφετζόπουλο κ.ά. 

"Αχαρνής" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Κώστα Κόκλα, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τον Τάκη Παπαματθαίου κ.ά.

"Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με τον Αντώνη Λουδάρο, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Μελέτη Ηλία κ.ά.


ΚΩΜΩΔΙΕΣ

"Ράφτης κυριών" του Ζωρζ Φεϋντώ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, την Ελένη Βαΐτσου, την Άννα Ελεφάντη κ.ά.

"Παράξενο ζευγάρι" του Νηλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Σταθακόπουλο κ.ά.

"Mamma Mia" των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus και Catherine Johnson, σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου, με τη Δέσποινα Βανδή, τον Άκη Σακελλαρίου, τον Αργύρη Αγγέλου, την Μπέτυ Μαγγίρα κ.ά.


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

"Μαντάμ Σουσού" του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον Τάσο Χαλκιά κ.ά.

"Αλέξης Ζορμπάς" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Ταμίλα Κουλίεβα, τον Μέμο Μπεγνή, τη Ναταλία Δραγούμη κ.ά.

"Το τάβλι" του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.

"Ο γάμος του Καραχμέτη" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου, με την Ιφιγένεια Γρίβα και τον Νικόλαο Γεώργιο Χαλδαιάκη.

"Άγρια δύση" του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Μπέσσυς Μάλφα, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τη Μπέσσυ Μάλφα, την Πηνελόπη Πλάκα, τον Τάσο Κονταράτο.

"Μόλις χώρισα", των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, με την Τζόυς Ευείδη, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, την Μαρία Κωνσταντάκη, τον Κώστα Κάππα κ.ά.

"Γοργόνες και μάγκες" του Γιάννη Δαλιανίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τη Ζέτα Δούκα, τον Θανάση Ευθυμιάδη, τον Γιώργο Γαλίτη, τη Μαρία Κορινθίου κ.ά.

"Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή" των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με την Παρθένα Χοροζίδου, την Ευαγγελία Μουμούρη, τον Πρόδρομο Τοσουνίδη, τον Γιώργο Γιαννόπουλο κ.ά.


... στην Αθήνα

"Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης" των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, με τον Σπύρο Πούλη, τον Κώστα Ευρυπιώτη, τη Σοφία Βογιατζάκη, τη Νικολέτα Καρρά κ.ά. (Θέατρο Αθηνά)

"Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" του Αλέκου Σακελλάριου, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τον Μάνο Παπαγιάννη, τον Μάνο Ιώαννου, την Αγγελική Δαλιάνη, τη Τζένη Διαγούπη κ.ά. (Θέατρο Χυτήριο)

...  στη Θεσσαλονίκη

"Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη, με τον Στάθη Βούτο, τον Ανδρέα Κουτσουρέλη, τον Νίκο Νικολάου, τον Δημήτρη Παλαιοχωρίτη κ.ά. (Βασιλικό Θέατρο)

"Δε σε ξέχασα ποτέ" του Λέοντα Α. Ναρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, με τη Σοφία Καλεμκερίδου και τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο. (Βασιλικό Θέατρο)

"After the Campsite: από δω κι εμπρός", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, με τη Στεφανία Ζώρα, τον Τιμολέοντα Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Τσεμπερλίδη. (Βασιλικό Θέατρο)

"Οι ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου, με τον Τάσο Πεζιρκιανίδη, τον Βασίλη Σπυρόπουλο, την Κλειώ Δανάη Οθωναίου, τη Γιολάντα Μπαλαούρα κ.ά. (Βασιλικό Θέατρο)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: