Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'After the Campsite': η νέα πραγματικότητα των προσφύγων

Leave a Comment
"After the Campsite", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.(25-4-2018)

Μια παράσταση-project που αντλεί την έμπνευσή της από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 

Το project δεν εστιάζει μελοδραματικά στο παρελθόν, τις χαμένες πατρίδες, όσα αφέθηκαν πίσω. Σκοπός του είναι να αναδείξει τους τρόπους που οι νέοι πρόσφυγες προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Η παράσταση έχει επιλεγεί από το "The Future of Europe–International Theatre Festival" του Κρατικού Θεάτρου της Στουτγκάρδης, Schauspiel Stuttgart και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2018, μαζί με παραστάσεις του Piccolo Teatro του Μιλάνου, του Célestins Théâtre της Λυόν, του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας, του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας της Βαρκελώνης και του Vigszinhaz της Βουδαπέστης.
Πριν την έναρξη της παράστασης, θα παρουσιαστεί ο μονόλογος "Διογενεία" του συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, που γράφτηκε ειδικά για την συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο Φεστιβάλ "The Future of Europe". Το μονόλογο ερμηνεύει ο Γιάννης Τσεμπερλίδης, σε σκηνοθετική επιμέλεια Μιχάλη Σιώνα.

"After the Campsite", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.

Οι συντελεστές της παράστασης σημειώνουν: "Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Masoome, την Mohadeseh, την Aya, τη Nazanin, την Fateme, τον Daniel, τον Yunes, την Partiman, τον Elias, τον Mohammad, την Asifa, την Atifa, τον Morteza, την Sara, την Boshra, και τα υπόλοιπα παιδιά του εργαστηρίου για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ, τις οικογένειές τους, και όλους τους ανθρώπους σε παρόμοια κατάσταση". 

Σκηνικά-φωτισμοί: Μιχάλης Σιώνας,
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Τσεμπερλίδης, Μιχάλης Σιώνας
Ζωντανή εκτέλεση μουσικής: Τιμολέων Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης
Κίνηση: Έντι Λάμε
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικόλας Μαραγκόπουλος
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου
Γ’ βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Βαΐτση
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζουν: Στεφανία Ζώρα, Τιμολέων Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης.

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 21:00, Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στις 21:00
Εισιτήρια: 5€ (γενική είσοδος)
Δωρεάν είσοδος (για περιορισμένο αριθμό θέσεων) σε ανέργους, ΑμεΑΝεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: