Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Στην Ιωάννα Κολλιοπούλου το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2018

Leave a Comment
(17-4-2018)

Η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη παραδόθηκε φέτος στην Ιωάννα Κολλιοπούλου, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Στέλλα κοιμήσου" του Γιάννη Οικονομίδη, που παρουσιάστηκε στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου* αφιέρωσε το βραβείο στον Γιάννη Οικονομίδη και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης εντός και εκτός σκηνής.

Το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η ηθοποιός θα κρατήσει την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη για έναν χρόνο.

Την κριτική επιτροπή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη, συγκροτούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρένη Πιττακή, Δηώ Καγγελάρη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ματίνα Καλτάκη.

Υποψήφιες για το Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" ήταν, επίσης, η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση "Στέλλα Βιολάντη" (σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, θέατρο Χώρα), η Αμαλία Καβάλη για το "Ορλάντο" (διασκευή και σκηνοθεσία από την Ιώ Βουλγαράκη, θέατρο Skrow) και η Αλεξάνδρα Καζάζου για το "Insenso" (σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου, θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν).

*Η Ιωάννα Κολλιοπούλου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.













Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: