Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στη Δωδώνη

Leave a Comment
(17-7-2017)

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνουν το "Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος" στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης και στο Θέατρο Ε.Η.Μ. Φρόντζου. 

Η έναρξη του Φεστιβάλ - που αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ και του Υπουργείου Πολιτισμού- θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017, με τη "Μήδεια" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, που είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. (Η παράσταση θα παρουσιαστεί και την Κυριακή 23 Ιουλίου)

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί με τις "Βάκχες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, από το Θεσσαλικό Θέατρο στις 25 Ιουλίου 2017 στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, και με τους "Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, στις 28 Ιουλίου 217, επίσης στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης. 

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου 2017 με την παράσταση "Οιδίπους επί Κολωνώ" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη, με τον Κώστα Καζάκο, που πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ε.Η.Μ. στα Ιωάννινα. 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: