Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Οργισμένα νιάτα" (Αυλαία, 26/2-1/3), "Περλιμπλίν και Μπελίσα" (Θέατρο Τ, από 9/3), "H μεγάλη χίμαιρα" (Μέγαρο Μουσικής, από 12/4), "Ράφτης κυριών" (Αυλαία, από 12/4)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου

Leave a Comment
(14-7-2017)

Το 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από 16 έως 30 Ιουλίου 2017, με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Το εργαστήριο φέτος έχει θέμα: Χορός: Ύλη και Έννοια όπως εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα.(Θεωρία και Πράξη σε μια προσέγγιση της έννοιας του Xορού με άξονες: Χορός και Χώρος, Χορός και Καθημερινότητα, Χορός και Αρχαίο Ελληνικό Δράμα/Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη).

Τη διεύθυνση του εργαστηρίου έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, με τη συνεργασία της γερμανίδας σκηνογράφου και ενδυματολόγου Andrea Schmidt-Futterer και του ρώσου ιστορικού του θεάτρου Dmitry Trubotchkin.
Masterclass θα πραγματοποιήσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διάδοση και η μελέτη του αρχαίου δράματος προσφέροντας εξειδικευμένη και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώση σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.

Οι συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν είναι οι: Ιωάννα Αγγελοπούλου, Νέλη Αλκάδη, Μαρία–Νεκταρία Αντωνίου (Κύπρος), Μελαχρινός Βελέντζας, Λάμπρος Γραμματικός, Ζωή Δρακοπούλου, Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, Εύα Καλομοίρη, Μαρία Καραζάνου, Σάντρα Λειβαδάρα, Ισαβέλλα Μαργαρά, Φοίβος Μαρκιανός, Φωτεινή Ματζόγλου, Πέτρα Μαυρίδη, Έλιο Φοίβος Μπέικο, Μαρία Μπρανίδου, Αντώνης Πριμηκύρης, Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, Ραφίκα Σάουις, Βικτώρια Φώτα, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Morana Novosel (Κροατία), Ada Pop Simona (Ρουμανία), Iris Wester (Ολλανδία), Gilda Vishki (Ιράν). Η συμμετοχή της τελευταίας γίνεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ιράν.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα, πρωί και απόγευμα, για όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα στο πρόγραμμά τους και την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Άλκηστη" στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: