Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Μηνολόγιο Ιουλίου 2017

Leave a Comment
Θεατρικές προτάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα(1-7-2017)

Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο βούλγαρος σκηνοθέτης Alexander Morfov σκηνοθετεί για το Εθνικό Θέατρο του Βουκουρεστίου τη σαιξπηρική "Τρικυμία" με τον καταξιωμένο σαιξπηρικό ηθοποιό και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Ίωνα Καραμήτρου, στον ρόλο του Πρόσπερο. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους (5, 6/7)

Για το ίδιο Φεστιβάλ έρχονται στη Θεσσαλονίκη: από το Ισραήλ, η παράσταση εμψύχωσης αντικειμένων "Plastic Heroes" του Ariel Doron (Θέατρο ΕΜΣ, 6, 7/7), οι παραστάσεις "Medeas on Getting Across" (Θέατρο ΕΜΣ, 10, 11, 13/7) και "Armine, Sister" (Βασιλικό Θέατρο, 12, 13/7) από το Teatr Zar του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι.

Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, στην "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. (Θέατρο Κήπου, 12, 13, 14/7)

Με τον "Οιδίποδα επί Κολωνώ" ο Σταύρος Τσακίρης -με όχημα την καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη- ερευνά μια φόρμα αφήγησης της τραγωδίας σαν μια κοινή γιορτή θεατών και ηθοποιών, που δημιουργείται τη στιγμή που συναντώνται στον προκαθορισμένο χώρο του θεάτρου. Στον ομώνυμο ρόλο ο Κώστας Καζάκος. (Θέατρο Δάσους, 17, 18/7)

Στην καθαρεύουσα και με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά ανεβάζει ο Δήμος Αβδελιώδης το αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού "Το μόνον της Ζωής του ταξείδιον" (Θέατρο Κήπου, 26/7)

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα, μέσα από τον μύθο της "Μήδειας" όπως αυτός παρουσιάζεται στο έργο του Ευριπίδη αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα αρχαιοελληνικής γραμματείας. Σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη. Μήδεια η Μαρία Ναυπλιώτου. (Θέατρο Δάσους, 27/7)


ΑΘΗΝΑ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιαστούν: το αυτοβιογραφικό και ποιητικό "Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι" του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (Πειραιώς 260, 4, 5/7), η -εμπνευσμένη από διηγήματα του Ντίνο Μπουτζάτι- παράσταση της Λίλο Μπάουρ "Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει" (Εθνικό Θέατρο, 4, 5, 6/7), η πολυσυζητημένη σύμπραξη του Ρόμπερτ Γουίλσον και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στο "Γράμμα σ' έναν άντρα" (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 10-13/7) και το έργο της Ελβίρας Ντόνες "Ορκισμένη παρθένα", σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι (Πειραιώς 260, 13-14/7)






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: