Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη' στο Θέατρο Τ

Leave a Comment
'Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη', σε σκηνοθεσία Αμαλίας Καβάλη και Γιάννη Σοφολόγη(8-4-2017)

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.

"Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη" του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, σε σκηνοθεσία Αμαλίας Καβάλη και Γιάννη Σοφολόγη.

Ο ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι —γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του "Δον Καμίλο"— γράφει το 1942 μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.

Οι Αμαλία Καβάλη και Γιάνης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Διασκευή: Αμαλία Καβάλη, Γιάννης Σοφολόγης
Πρωτοτυπη μουσική: Gary Salomon
Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλλη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Παίζουν: Αμαλία Καβάλη, Γιάννης Σοφολόγης
Μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon.

Θέατρο Τ (Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854333)
Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00, από 17 Απριλίου 2017
Εισιτήρια: 10€, 8€ (μειωμένο), 5€ (ατέλειες)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά.

TRIVIA: Η παράσταση κέρδισε το πρώτο βραβείο του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016.Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: