Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θερινή θεατρική περίοδος 2017: ένα καλοκαίρι γεμάτο θέατρο

Leave a Comment
Θεατρικές προτάσεις για το καλοκαίρι του 2017(25-4-2017)

Το καλοκαίρι του 2017 πλησιάζει και οι Σκηνοβασίες ρίχνουν μια ματιά σε όλα όσα θα μας πάνε σε θεατρικές πλατείες και διαζώματα κι αυτή τη θερινή σεζόν.

Το θεατρικό μενού περιλαμβάνει την πρώτη παρουσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Θέατρο της Επιδαύρου και την κάθοδο του Τζίμη Πανούση στο αργολικό θέατρο, την εμβληματική παρουσία του "Ζορμπά" και τη νοσταλγική μνήμη του Νίκου Καββαδία, την επιστροφή της μεγάλης καλλιτεχνικής κι εμπορικής επιτυχίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τους "Επτά επί Θήβας", αλλά και τον Πέτρο Φιλιππίδη... Λυσιστράτη.

Οι παραστάσεις που θα περιοδεύσουν στα θέατρα της ελληνικής επικράτειας το καλοκαίρι του 2017, αλλά και θα στεγαστούν στις ελάχιστες θερινές σκηνές εντός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, είναι:

... σε περιοδεία

"Άλκηστις" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, την Μαρία Κίτσου, τον Γιάννη Φέρτη κ.α. (Εθνικό Θέατρο)

"Μήδεια" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Χάρη Φραγκούλη, τον Γεράσιμο Γεννατά κ.α. (Θέατρο Τέχνης)

"Βάκχες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με τον Χρήστο Στέργιογλου, την Αννέζα Παπαδοπούλου, τον Αργύρη Πανταζάρα κ.α. (Θεσσαλικό Θέατρο)

"Οιδίπους Επί Κολωνώ" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, με τον Κώστα Καζάκο, τον Δημήτρη Λιγνάδη, την Κόρα Καρβούνη, τον Γιάννο Περλέγκα κ.α.

"Πέρσες" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νίκο Ψαρρά κ.α. (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου)

"Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου, την Κλειώ Δανάη Οθωναίου κ.α. (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - 2ος χρόνος παραστάσεων)

"Κύκλωπας" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, με τη Στεφανία Γουλιώτη, την Άννα Καλαϊτζίδου, την Κατερίνα Λυπηρίδου κ.α.

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου, τη Λένα Παπαληγούρα κ.α.

"Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με τη Μαίρη Βιδάλη, τον Γιάννη Αϊβάζη, τη Λουκία Παπαδάκη κ.α.

"Ειρήνη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με τον Τζίμη Πανούση, την Ειρήνη Καράγιαννη, τον Τάση Χριστογιαννόπουλο κ.α. (Εθνικό Θέατρο)

"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Γιάννη Μπέζο, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τη Ναταλία Τσαλίκη κ.α.

"Το δέντρο του Οιδίποδα", από την Ομάδα Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, την Αθηνά Μουστάκα, τη Μυρτώ Γκόνη κ.ά.

"Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη, με τον Νίκο Νικολάου, τον Στάθη Βούτο, τον Ανδρέα Κουτσουρέλη κ.ά.

"Ζορμπάς" του Νίκου Καζαντζάκη, σε διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Ταμίλα Κουλίεβα, τη Ναταλία Δραγούμη, τον Μέμο Μπεγνή κ.α.

"Φιλιώ Χαϊδεμένου", σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου, με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, τον Ζαχαρία Καρούνη, τη Μαίρη Σαουσοπούλου κ.ά.

"Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με την Ιωάννα Παππά.

"Ο χορός της εξουσίας (Αγαμέμνων, Κλυταιμνήστρα, Ορέστης)", σκηνική σύνθεση του Κώστα Πολιτόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, με τη Φωτεινή Φιλοσόφου, τον Γιάννη Νικολαΐδη, τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο.

"Η φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, με τη Φωτεινή Φιλοσόφου, τη Χρυσούλα, Παπαδοπούλου, τη Βούλα Κώστα κ.α.

"Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου", σε κείμενο και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Στέλιο Μάινα, τον Σταύρο Ζαλμά, την Ελισάβετ Μουτάφη κ.α.

"Πέτρες στις τσέπες τους" της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Γιώργου Χρυσοστόμου και Μάκη Παπαδημητρίου.

"Γουρούνι στο σακί" του Ζωρζ Φεϋντώ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, με τον Δημήτρη Πιατά, τον Θανάση Τσαλταμπάση, την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, τη Μαρία Γεωργιάδου κ.α.

"Το ψέμα" του Φλοριάν Ζέλερ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Σμαράγδα Καρύδη, τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα.

"Για όνομα" των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Αντώνη Λουδάρο, τη Μαρία Κωνσταντάκη.

"Μάνα θα πάω στο Hollywood" της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και Δήμητρας Παπαδοπούλου, με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, τον Θανάση Αλευρά, την Ελένη Ροδά, τον Αντώνη Κρόμπα κ.α.

"Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή" των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, με την Άννα Παναγιωτοπούλου, τον Παύλο Χαϊκάλη, τη Μπέσσυ Μάλφα κ.α.

"Η πόρνη από πάνω" του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη, με την Κατερίνα Διδασκάλου.

"Απολυμένη" του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, με την Κατερίνα Διδασκάλου.

"Ομερτά: η σιωπή των ανδρών" του Ερίκ Ασούς, σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλο, με τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον Γιώργο Γαλίτη, τον Πέτρο Λαγούτη.

"Ένα εξοχικό παρακαλώ" του Γιώργου Φειδά, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, με τη Μαριάννα Τουμασάτου, τον Μάριο Αθανασίου, τον Κώστα Αποστολάκη, τον Σπύρο Πούλη κ.α.

"Εννέα και πέντε" του Οδυσσέα Ιωάννου, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Οδυσσέα Ιωάννου.

"Το πρώτο μας πάρτι" των Στέλιου Παπαδόπουλου και Μάκη Δελαπόρτα, σε σκηνοθεσία Μάκη Δελαπόρτα, με τον Δάκη, τη Μπέσσυ Αργυράκη, τον Γιώργο Πολυχρονιάδη κ.α.

"Piaf:The Show", σε σκηνοθεσία Gil Marsala, με την Anne Carrere.

... στη Θεσσαλονίκη

"ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι... και με τη Νίκη!", σε κείμενο και σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου, με την Νεφέλη Ανθοπούλου, τον Χρίστο Στυλιανού, την Εύη Σαρμή, τον Χρήστο Παπαδημητρίου κ.α. (Βασιλικό Θέατρο)

... στην Αθήνα

"Πετάει πετάει" του Marc Camoletti, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τον Μάνο Ιωάννου, τον Μάνο Παπαγιάννη, τη Σοφία Βογιατζάκη, την Αγγελική Δαλιάνη κ.α. (Χυτήριο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: