Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Εισβολή: γλυκιά και πικρή σαν την πραγματικότητα

Leave a Comment
"Εισβολή" του Jonas Hassen Khemiri στο Θέατρο Τ
(24-11-2016)

"Εισβολή!". Ένας ανεμοστρόβιλος λέξεων με επίκεντρο ένα μαγικό όνομα που διαρκώς αλλάζει μορφή και νόημα. Αμπουλκάζεμ. Μια λέξη που, σαν άδειο δοχείο, γεμίζει ουσία και περιεχόμενο ανάλογα με τον χρήστη και τη χρήση της, καταδεικνύοντας τη δύναμη, αλλά και την αδυναμία της γλώσσας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο υπέρ, όσο και κατά όσων τη χρησιμοποιούν.

"Εισβολή!". Ένας ανεμοστρόβιλος εικόνων που σχηματίζονται από διαφορετικούς ανθρώπους και καταστάσεις μέσα από 7 σκηνές, 19 ρόλους και 4 ηθοποιούς που αλλάζουν πρόσωπο και εθνικότητα στο δευτερόλεπτο, συνθέτοντας με καταιγιστικό ρυθμό μια ιστορία που ξεδιπλώνεται από διαφορετικές οπτικές και δίνει σάρκα και οστά σε επίκαιρα και ευαίσθητα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.
Άλλοτε αστεία και άλλοτε σπαρακτική, η "Εισβολή!" είναι γλυκιά και πικρή σαν την πραγματικότητα που ζούμε. Τελικά η "Εισβολή!" μπορεί να είναι και μια φάρσα.

"Εισβολή!" του Jonas Hassen Khemiri*, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κωχ.

Μετάφραση: Ιωάννα Τζίκα-Αλέξανδρος Κωχ
Επιμέλεια φωτισμού: Δημήτρης Κοκολινάκης

Αφίσα: Blind Studio
Trailer: Θανάσης Κωνσταντόπουλος – tkproject.gr

Παίζουν: Δημήτρης Κρίκος, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ιωάννα Τζίκα, Δημήτρης Φραγκούλης.

Μια παραγωγή της Πολιτιστικής Ομάδας mammals, με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας.

*Ο Jonas Hassen Khemiri είναι ένας πολυβραβευμένος συγγραφέας λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, από τους σημαντικότερους της γενιάς του στη Σουηδία. Το πρώτο του βιβλίο "One Eye Red" πούλησε περισσότερα από 200.000 αντίτυπα, ενώ το δεύτερο "Montecore: The Silence of the Tiger" κέρδισε δύο από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία στη Σουηδία. Το τελευταίο βιβλίο του "Everything I don’t Remember", που εκδόθηκε το 2015, απέσπασε το βραβείο August, τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στη χώρα. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες, ενώ τα 6 θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία σε θεατρικές σκηνές από τη Στοκχόλμη μέχρι το Βερολίνο και από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο.


Θέατρο Τ (Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854 333 και 6976 995 630)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Εισιτήρια: 10€, 8€ (μειωμένο)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: