Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Η Τριλογία της Αγάπης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Leave a Comment
Η Τριλογία της Αγάπης, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Ηλία Κουνέλα
(19-11-2016)

Η "Τριλογία της Αγάπης" θα αναζητήσει ως κεντρικό της άξονα το κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά.

Η "Τριλογία της Αγάπης" θα παρουσιαστεί σε τρεις ξεχωριστές μεταμεσονύχτιες εμπειρίες και σε τρεις πολύ ιδιαίτερες ημερομηνίες της Ορθοδοξίας.

Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί 25 προς 26 Νοεμβρίου 2016 δηλαδή την ημέρα του Αγίου Στυλιανού, προστάτη των βρεφών και των παιδιών.
Η δεύτερη παράσταση θα πραγματοποιηθεί 25 προς Φεβρουαρίου 2017, την Κυριακή της Συγγνώμης. Η τρίτη παράσταση θα δοθεί 25 προς 26 Μαΐου 2017, από την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος.

"Η Τριλογία της Αγάπης", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Ηλία Κουνέλα.

Η πρώτη μεταμεσονύχτια εμπειρία διαδραματίζεται στη Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία καθήμενοι στη σκηνή να φανταστούν με πολύ απλά μέσα ένα βρέφος που αμέσως μετά την έλευση του από την νύχτα της ανυπαρξίας σε ένα καινούριο σύμπαν, σχεδόν πριν το κλάμα της εξόδου του, κοιτάζει τη μητέρα του στα μάτια και τη ρωτά:
"-μαμά, τι είναι ο άνθρωπος;"
Η παράσταση που θα κινηθεί ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα και τον μαγικό ρεαλισμό, επιθυμεί να δημιουργήσει έναν ενδιάμεσο χώρο: τη φαντασία των θεατών και την παράδοξη σκέψη, ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα κι εκείνοι να είναι άνθρωποι.

Ο Ηλίας Κουνέλας για την "καλή αφήγηση":
"καλή αφήγηση ονομάζω, όχι μόνο, εκείνη που εστιάζει στην θετική πλευρά της ζωής, αλλά και εκείνη που αποπειράται να διακρίνει το καλό δίπλα ή μαζί με το κακό. Η καλή αφήγηση ανέχεται το κακό, αλλά όπως τα μάτια ενός παιδιού, διακρίνει και το καλό. Έτσι, στην ουσία γεννιέται μια ολιστική αφήγηση που αν δοκιμάσει να ξανά–αφηγηθεί τον άνθρωπο από την αρχή, μόνο καλή μπορεί να είναι. Χωρίς να εθελοτυφλεί στο κτήνος, ψεύτης, ζώον, δεν παραλείπει και την ποιητική, ανθρώπινή του διάσταση – τρυφερός, εξομολογητικός, πλησίον.

Σκηνική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου

Συμμετέχουν: Παναγιώτης Καμμένος, Χάρις Καρνέζη, Σοφία Κουνέλα, Κώστας Ξυκομηνός, Λουκία Πιστιόλα, Μαρία Προϊστάκη, Στέλλα Ράπτη, Ναταλία Στυλιανού, Άννα Χανιώτη, Λήδα Χατζή.


Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου, Πειραιάς, τηλ. 210 7234567) Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, τα μεσάνυχτα.
Εισιτήρια: 8€ (γενική είσοδος)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: