Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Άμλετ: διείσδυση στην καρδιά του μελαγχολικού πρίγκιπα

Leave a Comment
Άμλετ του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
(12-11-2016)

Ο "Άμλετ" του Σαίξπηρ είναι ένα κείμενο που καταγράφει όλη την ηθική περιπέτεια ενός ανθρώπου λαμπερής ευφυΐας και αστραφτερής ευφράδειας, ενός ανθρώπου που έχει το εύρος να θέτει καίρια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και στον Σαίξπηρ τα δύσκολα ερωτήματα υπονομεύουν ή ακυρώνουν παντελώς τις εύκολες απαντήσεις.

Καταφέρνουν όμως να διεισδύσουν βαθύτερα στο νόημα μιας θεμελιώδους απορίας και να κάνουν τον κόσμο των ηθικών επιλογών μας πιο αινιγματικό, πιο επικίνδυνο και οριακά πιο θαυμαστό. Αυτή η ικανότητα και η τόλμη να θέτει θεμελιακά ερωτήματα κάνει τον Σαίξπηρ τον "φιλόσοφο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων".

Ο "Άμλετ" είναι ένα έργο που καταφέρνει να διεισδύσει στην καρδιά του "μελαγχολικού πρίγκιπα", να καταγράψει το φάσμα των συναισθημάτων του, να κερδίσει τη δύσκολη μάχη της έκφρασης και να πεθάνει τον δυσκολότερο θάνατο. "Τα άλλα είναι σιωπή". Και το δικαίωμά μας σε αυτή τη σιωπή, τη σιωπή μιας βαθύτερης κατανόησης του εαυτού μας και του άλλου, την κατέκτησε για λογαριασμό μας ο Άμλετ.

"Άμλετ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Χορογραφίες-κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βίντεο: Νίκος Δημητριάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Παίζουν: Ευγενία Δημητροπούλου, Θανάσης Δήμου, Ιερόνυμος Καλετσάνος, Στέργιος Κοντακιώτης Στέλιος Ξανθουδάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Ιβάν Σβιτάιλο, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Τζεφ Μαράουι.

Στον ρόλο του Άμλετ ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210 4143310)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 17:30 και 21:00, Κυριακή στις 19:00 έως 22 Ιανουαρίου 2017
Εισιτήρια: 25€ (διακεκριμένη ζώνη), 18€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό), 10€ (ανέργων, ΑμεΑ, 65+), 8€ (κάθε Πέμπτη)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: