Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Νέα Πρόσωπα

Leave a Comment
Με στόχο την ανάδειξη των νέων καλλιτεχνών της πόλης, ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., θα παρουσιάσει έναν κύκλο παραστάσεων με τίτλο "Νέα Πρόσωπα", ο οποίος περιλαμβάνει θεατρικές δημιουργίες των τελειοφοίτων του Τμήματος Θεάτρου.
Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 21:00, θα παρουσιαστεί το έργο "Άκουσε ένα βαλς". Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση βασισμένη στη γνωστή κινηματογραφική τριλογία "Πριν" του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ("Πριν το ξημέρωμα", "Πριν το ηλιοβασίλεμα", "Πριν τα μεσάνυχτα"), με θέμα την εξέλιξη μιας παράξενης ερωτικής ιστορίας που ξεκίνησε πριν από δεκαοχτώ χρόνια μέσα σ’ ένα τρένο και παραμένει πάντα ζωντανή και ανοιχτή σε ανατροπές.

Σκηνοθεσία: Buba Gabedava
Θεατρική μεταφορά: Αναστασία Μπάρκα
Σκηνικό: Ελίνα Ευταξία
Κοστούμια: Μαρία Σαραφίδου, Νάνσυ Κατράκη. 

Παίζουν: Χρυσούλα Φλαμπούτογλου, Θανάσης Κριτσάκης. 

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 21:00, θα παιχτεί η "Εξορία" του Παύλου Μάτεσι. Το σκληρό έργο του Μάτεσι αποτελεί μια απόπειρα να φωτιστεί η μεταπολεμική μας τραγωδία. Ο συγγραφέας συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον σε μια ενιαία γραμμή, για να μιλήσει για τη διαχείριση της ήττας και της νίκης, το δίκαιο και την εκδίκηση, και κυρίως τη μνήμη, γιατί "ο αγώνας ενάντια στη λήθη, είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία". 

Σκηνοθεσία: Πάνος Δεληνικόπουλος, Μαριλένα Κατρανίδου
Δραματουργική επεξεργασία: Κατερίνα Λιάτσου
Σκηνικά-κοστούμια: Ανθή Μπουρνά, Δημήτρης Γρηγορόπουλος, Εμμανουέλα Κακκαβιά
Φωτισμοί: Νίκος Μαυράκης, Μαρίνα Κόντα.

Παίζουν: Αλίκη Ατσαλάκη, Έλενα Βισέρη, Ειρήνη Κυριακού, Πέτρος Παπαζήσης, Γιώργος Σοφικίτης.

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά, τηλ. 2310 458591)
Είσοδος ελεύθερη.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: